Pun mână de la mână să ia un aparat de diagnosticare la Târgu Jiu

Mai mulți oameni de afaceri din Târgu-Jiu vin în sprijinul medicilor, dar și al gorjenilor. La inițiativa unor specialiști din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, aceștia achiziționează un sistem pentru testarea și diagnosticarea certă a pacienților infectați cu COVID19.

Bogdan Niculescu, Magdalena Grigorian, Maddy Huzu, Adela Morega și Eugen Lăcătușu sunt „medicii vinovați” de inițiativa la care au răspuns prompt mai mulți investitori din Târgu-Jiu. ”Mai mulți oameni de afaceri din Târgu-Jiu au fost de acord să achiziționeze o linie completă PCR, pentru testarea și diagnosticarea certă a pacienților infectați COVID-19, și să doneze respectivul laborator genetic Spitalului Județean de Urgență Târg-Jiu, cu titlu gratuit”, a precizat medicul Bogdan Niculescu, șeful Secției de Ortopedie.

Investiția va ajuta unitatea spitalicească din Târgu-Jiu. ”Este o linie care va permite diagnosticul genetic și pentru altă patologie infecțioasă pe viitor, deci este deosebit de util pentru un spital județean”, a mai spus Bogdan Niculescu.

Medicii care au avut această inițiativă susțin că sistemul va deveni funcțional în aproximativ o lună. ”Ne-am mobilizat împreună cu cei din conducerea spitalului, pentru a face funcțional în cel mai scurt timp posibil acest laborator, pentru ca în decurs de 4 săptămâni să reușim să furnizăm și primele rezultate pacienților județului Gorj”, a mai spus Bogdan Niculescu.

Medicii promit că, pe măsura ce vor avansa cu proiectul, vor da informații despre stadiul în care se află, iar la final, când laboratorul va funcționa, vor face publice numele persoanelor și firmelor implicate în acest proiect.

Vizualizări: 4,729

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: