De ce nu a vrut Ştiinţa Turceni în Liga 3

Ştiinţa Turceni avea şansa de a juca în Liga 3 chiar dacă nu a promovat pe criteriul sportiv după meciurile de baraj. Gorjenii însă au refuzat invitaţia FRF de a merge într-un eşalon superior pentru că nu aveau timp să pregătească un alt lot de Liga 3 iar jucătorii pe care deja îi au la echipă nu au dorit să joace în eşalonul trei.

Știința Turceni a beneficiat anul acesta de o oportunitate care rar se iveşte, a fost invitată să joace în Liga 3 dar a refuzat oferta FRF.

Directorul sportiv al Ştiinţei, Valentin Modrea, a precizat că s-au purtat discuţii cu jucătorii din lotul care a calificat echipa la turneul de baraj şi, după ce aceştia au refuzat propunerea, conducerea clubului a hotărât să rămână în Liga 4. Fotbaliştii amatori de la Turceni sunt, majoritatea, angajaţi şi la diferite societăţi din zonă şi nu ar fi fost de acord să joace la Liga 3 pe salariile oferite de Primăria Turceni, cea care se angaja să susţină echipa în perioada următoare. Cum era foarte dificil să mai găsească jucători profesionişti pe ultima sută de metri,  pentru a forma un lot competitiv, cu care să şi reziste în cel de-al treilea eşalon. S-a luat decizia de a mai aştepta un an în Liga 4.  „Am avut o discuţie, după terminarea barajului, cu toţi factorii responsabili, conducerea clubului şi cei de la primărie şi cu jucătorii şi toată lumea de la echipă. Am discutat cu cărţile pe masă şi am întrebat cine vrea să mergem în Liga 3. Dintre toţi jucătorii doar nişte copii au dorit, care nu au serviciu şi nici nu ştiu dacă ne puteam baza pe ei la Liga 3 pentru că ei erau acolo la număr. Din restul jucătorilor, nimeni nu a vrut să continuăm în Liga 3. În condiţiile în care primăria ne asigura suport financiar dar noi nu aveam cu cine să mai jucăm. Era deja luna august şi era greu să facem o altă echipă. Am tatonat şi noi piaţa locală, pentru că altfel nu ai de unde să iei jucători. Pe la Liga 4, dintre cei pe care i-am căutat nimeni nu vrea să vină”, a explicat la Accent Tv directorul sportiv de la Știința Turceni, Valentin Modrea.

În urma acestei decizii Gilortul Târgu Cărbuneşti va fi singura reprezentantă a Gorjului în Liga 3 şi în noul sezon în care vor exista zece serii în care vor evolua 100 de echipe.

Vizualizări: 591

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: