De ce nu pleacă Romanescu la PSD? “Este nefrecventabil ca partid!”

Apropierea alegerilor locale pune pe jar politicienii de la Târgu Jiu. După ce liderul PSD Gorj, Mihai Weber, a lăsat deschisă ușa pentru primarul liberal Marcel Romanescu, apar reacții tot mai ferme. Senatorul Florin Cârciumaru își sfătuiește colegii să nu-l aleagă pe Romanescu în detrimentul unuia dintre actualii viceprimari. De partea cealaltă, edilul anunță că nu va pleca în PSD pentru că este „nefrecventabil ca partid”.

Liderul PSD Gorj, Mihai Weber, nu exclude o candidatură a primarului Romanescu pe listele social-democraților, anul viitor. Deși discuțiile nu sunt deloc noi, Marcel Romanescu pare hotărât și refuză să treacă în tabăra adversă. A și explicat de ce. „În PSD, sunt oameni de foarte bună calitate, așa cum sunt foarte mulți și în PNL, însă, prin ceea ce se întâmplă astăzi la nivel național și, în mare parte, la nivelul municipiului Târgu Jiu, PSD este nefrecventabil ca partid. Pentru mine, astăzi, nu există o astfel de opțiune. Nu poți să faci politică alături de doamna Șarapatin. Eu, personal, mi-aș dori ca doamna Șarapatin să fie președinte al PSD. Mi-aș dori pentru că, pentru PNL, asta ar fi varianta cea mai bună”, a spus Romanescu, la Gorj TV.

Nici social-democrații nu ar fi încântați ca partidul să-l susțină pe Marcel Romanescu pentru o candidatură la primărie. Vicepreședintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, le-a transmis liderilor săi că partidul nu trebuie să renunțe la cei doi viceprimari, Aurel Popescu și Adrian Tudor. „Nu va putea să candideze vreodată. Cred că s-a grăbit domnul Weber. După cele declarate de domnul Romanescu la adresa PSD și la adresa viceprimarilor care sunt ai PSD, organizația PSD Târgu Jiu nu se poată lepăda așa de ușor de cei doi viceprimari și să-i dea deoparte și să-l susțină pe Marcel Romanescu. Domnul Romanescu, dacă avea de gând să candideze din partea PSD, trebuia să aibă alt comportament față de partid, de consilierii de la municipiu. Decizia este la domnul Mihai Weber, la domnul Cosmin Popescu, dar nu cred că partidul va fi de acord cu o asemenea susținere”, a spus, la Radio Infinit, senatorul Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 1,158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: