De ce nu-și mai fac gorjenii pașapoarte

Pandemia provocată de noul coronavirus a dus la o scădere drastică a cererilor privind eliberarea pașapoartelor. Astfel, numărul celor care au mers la Serviciul de Paşapoarte Gorj este mai mic cu 60% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Dacă în prima jumătate a anului trecut au fost înregistrate peste 10.000 de cereri pentru eliberarea unui pașaport, același lucru nu îl putem spune și în 2020. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, Corina Belteu, spune că au fost depuse circa 3.500 de cereri, de la începutul anului și până în prezent.

”Dacă este să facem o statistică și facem referire la aceeași perioadă a anului trecut, se observă o scădere drastică. Cu 60% au scăzut cererile pentru eliberarea unui pașaport. Dacă anul trecut în primele 6 luni au fost înregistrate aproximativ 10.000 de cereri, în prima parte a acestui an sunt circa 3.500. A fost o perioadă destul de dificilă”, a spus Corina Belteu.
De asemenea, după ridicarea restricțiilor, numărul cererilor pare să crească, mai spune Belteu.

”De când s-au deschis granițele și au fost ridicate anumite restricții, se simte o anumită creștere a cererilor. În prezent avem în jur de 50-60 de solicitări pe zi”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Vizualizări: 1,241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: