Podaru: Doar 35% din pacienții din spital sunt din Rovinari

Directorii spitalelor din Gorj au găsit o soluție pentru ca unitățile spitalicești să fie dotate mai bine: să contribuie cu bani toate autoritățile locale. Propunerea vine de la directorul spitalului din Rovinari. Constantin Podaru a și explicat-o. Susține că doar o treime din pacienți provine din orașul Rovinari. Restul, din comunele învecinate.

Spitalele au nevoie să fie susținute și de autoritățile locale care nu sprijină acum un spital. Directorul Spitalului Orășenesc din Rovinari, Constantin Podaru, a explicat că, dacă ar contribui cu bani și primăriile din apropiere, altul ar fi bugetul unității medicale și altele ar fi și investițiile.

Podaru a explicat, la Târgu Jiu TV, că doar 35% din pacienții internați în spital sunt din Rovinari. Cei mai mulți vin din localitățile învecinate. „Eu mă uit săptămânal pe indicatori și discut cu fiecare medic să găsim soluții pentru a veni în sprijinul pacienților din oraș și din Gorj. Pacienți din Rovinari sunt undeva la 35%. Restul, de 65%, sunt din Gorj. Din bugetul cetățenilor din Rovinari se alocă bani pentru spital. Anul acesta, s-au alocat 20 de miliarde de lei (n.r. - vechi) numai din bugetul oamenilor din Rovinari pentru spital. Am adus și fonduri europene de trei milioane de euro”, a explicat Podaru.

Soluția lui ar fi benefică pentru toate spitalele din județ, a mai adăugat Constantin Podaru: „Ar trebui ca fiecare localitate să contribuie cu bani pentru spitalele din tot Gorjul. Nu vorbesc doar de spitalul din Rovinari. Toate localitățile din Gorj sunt arondate unui spital. Am vorbit cu colegi din Sadu, Turceni, Motru. Peste tot, este la fel”.

Vizualizări: 1,153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: