De ce preferă primarii banii europeni, nu de la guvern

Tot mai mulți primari din Gorj au început să nu se mai bazeze pe bugetele locale, dar nici pe fondurile guvernamentale, atunci când vine vorba de investiții la nivelul comunelor. Este cazul primarului din Crușeț, care consideră că fondurile europene sunt mai sigure și are și o explicație în acest sens.

Primarul din comuna Crușeț ar vrea să se axeze doar pe bani europeni, pentru viitoarele investiții pe care le are în plan la nivelul localității. ”Fondurile europene sunt mai sigure decât cele guvernamentale. De ce spun acest lucru? Simplu, atunci când primești bani de la Guvern, deși constructorii fac lucrările la timp, când vine vorba de bani trebuie să aștepte. De exemplu, noi avem o lucrare cu bani guvernamentali și avem facturile la plată din luna decembrie a anului trecut. Din fericire am găsit înțelegere la constructor să continue lucrarea, însă am observat că ritmul nu mai este ca la început și pe bună dreptate. Nu poți munci fără bani, dar și fără să ai habar când îi ai de primit”, a declarat Teodor Godeanu, primarul din Crușet.

În paralel cu această investiție realizată cu bani de la Guvern, în Crușeț este aproape de finalizare o lucrare făcută cu bani europeni. ”Avem în execuție o stație de epurare și sistem de canalizare pentru satele Măiag și Mierea. Valoarea este de 1.000.000 de euro cu finanțare europeană. Plățile sunt la zi, iar lucrarea ar trebui finalizată în luna iunie și în acest moment este făcută în proporție de peste 90%”, a mai spus Teodor Godeanu.

Primarul vrea ca pe viitor să atragă mai mulți bani europeni în localitate.

Vizualizări: 922

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: