Întâlnire pe baza simulărilor la Bacalaureat. "Este destul de îngrijorător"

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj au avut o întâlnire cu mai mulți directori de licee de pe raza județului. Discuțiile au fost purtate pe baza rezultatelor de la simulările examenului de Bacalaureat. Deși lucrările nu s-au corectat toate, primele concluzii arată faptul că elevii nu sunt bine pregătiți.

Șefa ISJ Gorj, Dana Constantinescu, spune că rezultatele nu arată tocmai bine, făcând referire la liceele tehnologice. ”Nu vrem să ascundem faptul că elevii nu sunt foarte bine pregătiți”, a afirmat Constantinescu.

”Am avut o ședință cu directorii unităților de învățământ, fiind vorba despre licee, acolo unde s-au organizat aceste simulări. Directorii liceelor tehnologice au avut o părere unanimă în privința gradului de pregătire a elevilor, grad care nu este îmbucurător. Nu vrem să ne ascundem de faptul că acești elevi nu sunt foarte bine pregătiți și tratează cu destul de multă superficialitate examenul cu care se vor confrunta în vară. Sperăm că vor fi conștientizați de rezultatele destul de slabe în urma simulărilor și se vor regrupa. Toate liceele organizează cursuri de pregătire pentru examenele de Bacalaureat. Este destul de îngrijorător”, a spus Dana Constantinescu.

Șefa ISJ Gorj mai afirmă faptul că nu există legătură între pandemie și rezultatele slabe pe care le vor obține elevii acestor licee, mai ales că și în anii trecuți situația a fost una similară.

”Nu cred că are vreo legătură cu pandemia. Rezultatele la astfel de licee nu au fost foarte diferite față de anii anteriori. Au fost licee unde din 160 de elevi, au absentat un număr de 140. Participarea la aceste simulări nu a fost deloc îmbucurătoare. Nu s-a terminat corectarea acestor lucrări, dar, din ceea ce am discutat, în cazul liceelor tehnologice, procentul este de circa 40% de promovabilitate, iar în cazul liceelor teoretice, procentul este unul foarte bun”, a mai afirmat șefa ISJ Gorj, Dana Constantinescu.

Peste 3.000 de elevi gorjeni s-au înscris  la simulările pentru examenul maturității.

Vizualizări: 1,173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: