Vor să construiască un spital nou în Târgu Jiu, dar nu au bani

Oficialii Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu fac demersuri să obțină fonduri europene ca să ridice un spital nou în curtea unității medicale din strada Progresului. Va fi o clădire în suprafață de zece mii de metri pătrați, unde vor fi mutate toate secțiile spitalului și blocul operator. Astfel, clădirea de pe strada Tudor Vladimirescu se va goli, iar pacienții nu vor mai fi plimbați între spitale pentru investigații așa cum se întâmplă în prezent.

Studii s-au făcut, mai este însă nevoie de sume importante pentru ca acest spital să fie ridicat. Cei de la spital mizează că vor putea atrage bani de la Uniunea Europeană. Managerul spitalului, Dumitru Vienescu, a anunțat că își dorește să construiască de la zero și secție de Oncologie.

„Am depus aceste propuneri pentru dezvoltarea spitalului încă din septembrie, anul trecut. Ne dorim să construim un corp nou în spitalul din strada Progresului, cu P+6. De asemenea, vrem să construim o nouă secție de Oncologie și un compartiment de radioterapie. Din păcate, sunt mulți pacienți care trebuie să plece acum în alte localități. Avem anveloparea spitalului 700, compartimentul de chirurgie vasculară și laboratorul de angiografie. Pentru aceste proiecte, trebuie să obținem fonduri europene”, a declarat managerul spitalului din Târgu Jiu.

Noul spital ar urma să aibă o suprafață de zece mii de metri pătrați și acolo ar fi mutate toate secțiile care sunt acum în strada Tudor Vladimirescu. În acest fel, pacienții nu vor mai fi transportați de la un spital la altul pentru a le fi făcute diverse investigații medicale.

„Noul spital, de P+6, va avea o amprentă la sol de 1.500 de metri pătrați, suprafața utilă e undeva la 10 mii de metri pătrați, cât are, în momentul de față, clădirea de pe Tudor Vladimirescu. Ar fi spațiu suficient ca toate secțiile din locația Tudor Vladimirescu să fie alocate în strada Progresului. Aș vedea două corpuri. Unul nou pentru specialitățile medicale și blocul operator și corpul cel vechi, pentru că să dărâmi acum o clădire de asemenea dimensiune ne costă foarte mult, mai bine investim să facem o recompartimentare și saloane cu două, patru paturi și grupuri sanitare. Dacă vom reuși acest proiect, clădirea de pe Tudor poate fi alocată altei instituții. Este în subordinea Consiliului Județean. Poate fi alocată, de exemplu, Direcției pentru Protecția Copilului, depinde de Consiliul Județean”, a mai spus Vienescu, la Gorj TV.

Noul spital ar urma să fie construit în curtea unității medicale situate pe strada Progresului. Mai exact, unde acum este o parcare. Aceasta va fi desființată. Iar mai multe clădiri adiacente, o fostă centrală termică și un bazin de apă vor fi demolate pentru a face loc noii clădiri.

Vizualizări: 3,240

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: