De ce renunță elevii să mai dea Bacalaureatul

Cei mai mulți elevi care învață la liceele din mediul rural preferă să nu mai susțină examenul maturității și să plece peste hotare. Din păcate, acest lucru reiese din rezultatele obținute după probele de la Bacalaureat. Un exemplu clar a fost la Turburea, acolo unde nici măcar un elev nu a reușit să promoveze BAC-ul.

Inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Dana Constantinescu, spune că cei mai mulți elevi  pun pe primul loc câștigarea existenței pe termen scurt. Tot aceasta este părere că o parte din vină o au și unii profesori.

”Își pun pe primul loc o câștigarea a existenței pe termen scurt, pentru că nu ai cum altfel fără studii, decât să încerce să îți obțină o calificare. Aici este vorba și despre un nivel de educație. Dacă îți pui problemă că de ce mi-ar trebui mie Bacalaureatul, nu ești destul de aplecat asupra școlii. Dacă efectiv refuză să învețe, cred că nici profesorii nu mai au aceeași dorință de a-i învăța. Vina este cumva din ambele părți. Dacă sunt titulari, profesorii nu pot fi sancționați. Suntem destul de restricționați în acest sens”, a spus Dana Constantinescu, șefa ISJ Gorj, la Radio Infinit.

Vizualizări: 970

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: