De la 1 ianuarie 2010 avem companie energetică integrată

Marin Condescu este convins că de la 1 ianuarie sectorul minier şi energetic va fi restructurat aşa cum îşi doresc sindicatele pe care le conduce. Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie a declarat, în prezenţa ministrului economiei, Adriean Videanu, că, după un deceniu de demersuri, sindicatele vor vedea materializate proiectele lor. Condescu spune că înfiinţarea companiilor energetice reprezintă singura soluţie salvatoare pentru sectorul minier şi energetic în condiţiile unei concurenţe tot mai dure manifestate pe această piaţă. "De la 1 ianuarie este un nou drum, pe care vom încerca să îl negociem cu viitorii directori generali ai viitoarelor companii. Credem că vom găsi soluţii împreună şi se va evita şomajul tehnic sau posibila neplată a salariilor în această perioadă, dar, având în vedere finalitatea aestui demers, credem că a meritat să luptăm până acum, mai ales că ele sunt soluţia sigură pentru a asigura independenţa energetică a României. Se vor găsi atunci fonduri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de la locurile de muncă şi o mai bună gestionare a forţei de muncă pentru că, în viitor, cine va şti să fructifice acest lucru va avea de câştigat pentru că gestionarea forţei de muncă va fi o componentă importantă. În această nouă structură aceste companii nu vor mai face jocurile nimănui, iar legea va fi respectată că atunci bursa de energie va putea funcţiona normal în România", spune Condescu.
 Adriean Videanu a declarat şi el că noile companii energetice vor fi gata până la sfârşitul anului. Ministrul Economiei a precizat că îşi doreşte chiar ca pe 31 decembrie să fie din nou la Târgu Jiu pentru a sărbători împreună cu minerii din Oltenia înfiinţarea noilor entităţi energetice. Noile companii energetice vor lua fiinţă cel mai probabil de la 1 ianuarie 2010. Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat cu ocazia vizitei făcute la Târgu Jiu că în luna septembrie vor avea loc ultimele discuţii pe această temă, tot în septembrie urmând ca Guvernul să aprobe şi actul normativ care să ducă la înfiinţarea acestora. 
 Videanu a precizat că restructurarea sectorului energetic are loc într-un moment în care cererea de energie este extrem de scăzută, ceea ce influenţează şi programele de investiţii ale acestora. Ministrul Economiei a dat asigurări că îşi doreşte ca pe 31 decembrie îşi doreşte să revină la Târgu Jiu pentru a inaugura noua companie energetică ce va îngloba Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, dar şi Complexurile Energetice Craiova, Rovinari şi Turceni, precum şi sucursala Gorj a Hidroelectrica.
 


Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: