De la WC-ul de acasă la Publika

Eşti mogul şi te-ai scârbit de ţara pe care încerci să o manipulezi- Ai un rahat de televiziune cu care nu poţi să câştigi nici alegerile dintr-o comună din fundul ţării, darămite prezidenţialele- Adversarii politici te muşcă de cur şi pun Fiscul și DNA-ul pe urmele tale- Ţi se pare că oamenii cărora te adresezi au devenit mai greu de păcălit- Se rezolvă! Fă-ţi bagajele, ia-ţi o cetăţenie mai exotică și mută-te în altă ţară, cu televiziune cu tot.

Fără legătură, desigur, Realitatea TV şi-a fătat o nouă soră în Republica Moldova. Se cheamă Publika TV şi Mihai Tatulici a numit-o ”sora mai mică şi mai frumoasă a Realităţii”. Spune-mi cine te laudă ca să-ţi spun cine eşti. Decât să fii televiziune şi să te laude Tatulici, mai bine te autopropui CNA-ului pentru închidere. Chiar aşa, dacă tot am ajuns la acronime... Cum de nu s-o fi gândit domnul Vântu să deschidă şi un FMI (Fondul Moldovenesc de Investiţii) la fraierii ăia de peste Prut?

De cealaltă parte, autorităţile moldovene sunt în prag de orgasm. Zic ei că postul ăsta nou e un pas spre democraţie. Păi, vă spunem noi ce înseamnă democraţie la televizor, stimabililor! Înseamnă adevăr trunchiate, opinii venite doar dintr-o anumită zonă de interes, partizanat politic făţiş şi lături aruncate la grămadă în adversari. Bine aţi venit în capitalism! Noapte bună, Chişinău, noapte bună, Bucureşti!

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: