De Paşti, Adina Amzucu va concura pentru România

Adina Amzucu, una dintre cele mai promiţătoare atlete de la clubul Pandurii Târgu Jiu, este prima sportivă din Gorj care va participa la un concurs internaţional de probă tehnică. Adina va concura duminică în Turcia, la săritura în înălţime cu sportivi din şapte ţări. La doar 15 ani, fiica fotbalistului Aurel Amzucu reprezintă România într-o competiţie importantă şi speră să se întoarcă în Gorj cu medalie şi diplomă. Antrenată de Ion Bură, Adina Amzucu a devenit vicecampioană la nivel naţional în urma Campionatului de Atletism rezervat juniorilor III, care a avut loc la sfârşitul lunii martie la Bacău.

Adina Amzucu va face Sărbătorile Pascale în Turcia întrucât duminică va reprezenta România într-o competiţie la care participă sportivi din şapte ţări. Adina este fiica fotbalistului Amzucu, antrenat şi el la rândul său tot de către Ion Bură. Crescută printre sportivi, Adina visează să ajungă campioană olimpică, lucru foarte posibil datorită performanţelor obţinute de adolescentă în doar 4 ani de antrenamente. „Este pentru prima dată când particip la un concurs internaţional şi pentru prima dată când voi face Paştele departe de casă. Vineri, voi pleca în Turcia cu gândul de a obţine un record personal şi de a mă întoarce acasă cu o medalie. La ultima competiţie, la săritura în înălţime am reuşit 1,60 metri şi sper ca în Turcia să reuşesc 1,65-1,70 de metri”, a declarat Adina Amzucu.

Fata a mai precizat că vrea să-şi facă o carieră în sport, avându-l ca model pe tatăl său. „Pasiunea pentru sport am moştenit-o de la tatăl meu. De când eram mică mergeam cu el la stadion, iar cu timpul domnul antrenor Ion Bură m-a convins să fac atletism. Dumnealui l-a antrenat şi pe tatăl meu, dar la fotbal. Visul meu este să ajung campioană olimpică şi voi lupta pentru a-l realiza. Voi pleca în Turcia împreună cu delegaţia română, iar părinţii mei vor trăi de acasă, emoţiile pe care le voi trăi eu acolo. Ştiu că sunt mândri de mine şi că îmi apreciază rezultatele”, a mai menţionat Adina.

CONVINGERE

Antrenorul Ion Bură este convins de faptul că Adina Amzucu va reuşi să aibă o carieră strălucită. „Adina Amzucu este cea mai bună atletă la săritura în înălţime. Este la prima sa competiţie în afara ţării are toate şansele să obţină rezultate frumoase. De anul viitor va participa la mai multe competiţii internaţionale, până acum nefiindu-i permisă participarea din cauza vârstei mici”, a declarat antrenorul Ion Bură.

Vizualizări: 442

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: