De râsul lumii: PD-L caută şef la USL!

Mai mulţi lideri din PD-L Gorj s-au întrunit la sfârşitul anului trecut, în absenţa preşedintelui Ion Ruşeţ, pentru a găsi un înlocuitor pentru acesta. Democrat-liberalii par să fie disperaţi, astfel că deschid uşa partidului celor plecaţi sau daţi afară din PD-L. Variante sunt şi în interiorul partidului, primarul Liviu Cotojman sau secretarul adjunct Ion Fugaru.

Democrat-liberalii gorjeni vor să scape de Ion Ruşeţ cu orice preţ, astfel că sunt în stare să aducă o persoană de la USL!! „Trebuie să ne unim, să deschidem uşile şi celor care au plecat din partid, oameni de valoare“, a declarat primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman. Una din variantele luate în calcul este Marcel Romanescu, membru PNL şi şef de campanie pentru unul din candidaţii USL la alegerile parlamentare. Romanescu, aflat în conflict cu Ion Ruşeţ, a plecat din PD-L după trecerea partidului în opoziţie, deşi a fost patru ani deputat şi apoi câţiva ani subprefect. Primarii de la Turburea şi Roşia de Amaradia îl doresc pe Romanescu, dar au mai fost luate în calcul şi variante precum Ion Fugaru sau Liviu Cotojman.

Romanescu: PDL a ajuns de unde a plecat în 2000

La auzul acestei idei, Romanescu spune că este dezamăgit de situaţia în care a ajuns partidul! „Cred că PDL nu s-a mai găsit în această situaţie decât în anii 2000, atunci când foarte multă lumea fugea, era reticentă să intre într-o formaţiune care venea după o guvernare. Nu sunt interesat să revin în PD-L şi este un răspuns corect ţinând cont de faptul că de trei luni sunt angrenat într-o altă formaţiune politică. În plus, nimeni din PNL nu mi-a lăsat impresia că nu ar dori activarea mea în această formaţiune. Nu pot să nu uit că atunci când Ruşeţ şi Daviţoiu mi-au închis uşa, şi declarativ şi fizic, PNL m-a acceptat în rândurile acestei formaţiuni“, a declarat Marcel Romanescu.

Nu-l vor pe Cupă

Interesant este că singurul parlamentar al PD-L din Gorj, Ion Cupă, nu este dorit de primarul din Roşia de Amaradia, pe motiv că nu are experienţă politică. Primarii spun că vor o conducere interimară a PD-L Gorj, până la organizarea de alegeri, dar că noul preşedinte nu trebuie să fie un om agreat de Ion Ruşeţ, făcând aluzie la Dan Vâlceanu. Ruşeţ le transmite că organizaţia centrală va decide cine va conduce filiala, dar asta după ce vor fi finalizate evaluările.

REZULTATE

De amintit este şi faptul că Ion Bârcă, primarul din Turburea, a făcut campanie pe faţă pentru USL la alegerile parlamentare, iar cel de la Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, a avut rezultate mult sub aşteptări.

Vizualizări: 219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: