De râsul lumii

Bătălia pe justiție nu pare să se termine curând. Cei interesați au dezvoltat un întreg sistem mafiot menit să ducă la instalarea oamenilor potriviți în CSM. Alegerea procurorului Hăineală a fost punctul de la care a explodat tot. Mona Pivniceru, ministrul Justiției, este cea care a dat tonul protestelor, exprimându-și regretul pentru faptul că postul de președinte n-a fost ocupat de cine trebuie. De atunci au început în toată țara mișcări ale judecătorilor care, presați de organizația prietenei ministrului, judecătoarea Viorica Costiniu, cer nici mai mult nici mai puțin decât demiterea judecătorului Danileț, singurul membru CSM care a cerut transparență totală.

Viorica Costiniu, președinta de onoare a Asociaților Magistraților, nu este alta decât soția judecătorului Florin Costiniu de la Înalta Curte de Casație și Justiție, care stătea în poziție de drepți în fața parlamentarului interlop Voicu și a omului de afaceri Locic, promițându-le intervenții favorabile în tot felul de procese pe care le aveau pe rol. Judecat și condamnat la câțiva ani cu suspendare și pensionat rapid ca să poată beneficia de o pensie ce se învârte în jurul unei sute de milioane lei vechi pe lună, Florin Costiniu stă liniștit acasă și se mângâie pe barbișon în timp ce soția sa, pozând în maica Tereza a justiției, se ocupă pe mai departe cu tot felul de potlogării.

Într-o societate normală o judecătoare al cărei soț judecător a fost prins cu mită și influență ar fi plecat de mult din sistem, iar corpul judecătoresc s-ar fi rușinat să fie dirijat de această familie bună de pus la gazeta de perete a penitenciarelor. Liberalii au băgat-o în ședință pe ministrul Pivniceru ca să fie siguri că măcar secretarii de stat de la acest minister vor fi cei care trebuie. Mona Pivniceru, cu toată antipatia mea dobândită în perioada când apărea pe ecrane și susținea că toate drepturile magistraților legate mai ales de pensiile  fără baza  contribuțiilor sociale sunt normale, s-a dovedit un vis urât din care România nu va avea nimic de câștigat.

Și Alina Ghica - fosta președintă a CSM și procurorul Hăineală - actuala președintă a CSM sunt două persoane agreate în UE și sunt cunoscute drept reformatoare. Persoanele selectate de Mona Pivniceru pentru cele mai înalte funcții în parchete, cea de procuror general și cea de șef al DNA, sunt sinistre și, dacă așa vrea d-na ministru să arate justiția, cred că ar fi mai bine să ne căutăm dreptatea la staborul țigănesc. De ani de zile judecătorii țin prima pagină a ziarelor  cu tot felul de nenorociri, de ani de zile stau la pândă să nu le taie cineva vreun leuț din salarii și mai ales din pensiile uriașe, de ani de zile se uită cu dispreț la muritorii de rând și acum se sfâșie între ei. Miza este mult prea mare ca să ignorăm ce se întâmplă. Nu m-aș mira ca la urma urmei tot Băsescu să fie de vină…

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: