De zece ori mai puţine gradaţii de merit în acest an şcolar

Începe bătălia pentru gradaţiile de merit şi se anunţă una crâncenă. Asta pentru că doar circa 20 de astfel de premieri se vor acorda anul acesta, din cauza faptului că anul trecut Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a fost prea darnic, oferind gradaţii chiar şi celor cu punctaje mai mici. Solicitări vor fi cu siguranţă cu mult mai multe, aşa că în urma selecţiei dosarelor se vor arăta cu siguranţă mulţi nemulţumiţi. Gradaţia asigură un spor de 25% la salariu.

Cadrele didactice meritoase vor primi anul acesta o lovitură sub centură la acordarea gradaţiilor de merit, asta pentru că numărul acestora este unul foarte mic. Anul acesta nu termină nimeni gradaţiile. Este anul când s-a făcut trecerea de la patru la cinci ani. Se vor lua în calcul doar cele care pot fi acordate ca urmare a pensionării cadrelor didactice, care conform unor zvonuri nu ar fi mai mult de 20. În perioada 17 martie-3 aprilie 2014, cadrele didactice din Gorj vor putea depune dosarele pentru obţinerea gradaţiei de merit pe următorii cinci ani. În această perioadă, se face detalierea punctajelor aferente criteriilor de către comisia paritară de la nivelul Inspectoratului Şcolar Gorj, până în data de 7 martie. În perioada 10 - 14 martie 2014 se procedează la comunicarea fişelor de evaluare, de către inspectoratul şcolar, în teritoriu.

ISJ Gorj a acordat anul trecut 237 de gradaţii de merit şi nu a mai păstrat şi pentru anul acesta, deşi se cunoştea încă de pe atunci că vor fi puţine.

Huică: Vor fi foarte puţine gradaţii

Faptul că vor fi acordate puţine gradaţii de merit anul acesta o ştiu şi sindicaliştii din învăţământ. “Vor fi foarte puţine. La ora actuală în învăţământ, 16% din totalul profesorilor primesc această gradaţie dar au rămas doar gradaţiile celor care le-au avut şi s-au pensionat, pentru că nu este nicio serie care să se termine în 2014, abia în 2015 se eliberează. Inspectoratul putea anul trecut să nu le dea pe toate”, a spus Constantin Huică, Liderul USLI Gorj.   

Unul dintre aspiranţii pentru gradaţie de merit ar putea fi chiar inspectorul adjunct al ISJ Gorj, Marius Badea. Anul trecut, Badea nu şi-a mai depus dosarul pentru gradaţie de merit. Şi anul acesta spune că, nu s-a hotărât.  “Nu ştiu, e prea devreme”, a spus Marius Badea.

Anul trecut, inclusiv inspectorul general al ISJ Gorj, Ion Işfan, şi-a asigurat bonusul de 25% la salariu pentru următorii 5 ani.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: