Debranşări cu scandal la Târgu Jiu

Scandalul privind debranşările la apă în municipiul Târgu Jiu continuă. Locatarii de pe strada Gheorghe Bărboi, care au apometre în locuinţe, spun că au solicitat încă de anul trecut contorizare individuală, însă nu au fost băgaţi în seamă de operatorul de apă. Conducerea Aparegio anunţă că dă curs acestor solicitări, însă administratorii de bloc nu au interes să facă astfel de demersuri. Motivul? Proprietarii pot încheia contracte direct cu Aparegio, iar şefi de bloc ar pierde din venituri, ştiut fiind faptul că ei sunt plătiţi din banii locatarilor.

Totul scandalul a pornit de la faptul că Aparegio a debranşat săptămâna trecută câteva scări de bloc pe strada slt. Gheorghe Bărboi. Locatarii care sunt la zi cu plata facturilor s-au revoltat, spunând că nu este corect să fie privaţi de lichidul vieţii pentru că unii vecini nu plătesc. Directorul Aparegio, Traian Pătrăşcoiu, i-a îndemnat să treacă la contorizări individuale, iar ulterior să încheie convenţii şi să plătească apa direct la Aparegio. Unul dintre locatarii blocurilor debranşate, Valeriu Peptentatu, spune că a solicitat încă de anul trecut contorizarea individuală, dar cei de la Aparegio l-au ignorat. „Pătrăşcoiu minte de rupe. I-am dat tabel exact cum a cerut, l-am dus la inginerul Popescu, la casieria de la Paralelă, ştiu mai mulţi de asta, inclusiv viceprimarul Aurel Popescu. Am vorbit în vara lui 2017 să băgăm contorizare individuală. Am luat tabel scris de Asociaţia de proprietari nr. 27, a mea, semnat şi ştampilat de administrator şi din 30 familii de pe scara mea, au semnat 25”, a spus Valeriu Peptenatu.

Directorul societăţii de apă şi canal susţine că, de fapt, şefii asociaţiei de proprietari sunt cei care trebuie să se prezinte cu o astfel de cerere, nu locatarii. O condiţie este însă ca majoritatea proprietarilor să solicite montarea unui contor individual. „Să vină cu preşedintele, administratorul, sau să-i trimită doar pe ei. Să vină la mine cu tabelul, nu el. Îmi trebuie cineva autorizat, cu pixul în mână, cu ştampilă. Aşa nu o să mai fie afectaţi, pe lângă contorizarea individuală cu contorul pe casa scării, facem convenţii şi atunci le luăm contorul individual. Noi nu putem modifica legea asociaţiilor de proprietari. Eu îi cred, îi înţeleg că e o durere când tu ştii că plăteşti lună de lună şi vine cineva şi îţi închide apa. Inginerul Popescu i-a spus când a preluat tabelul”, a declarat Traian Pătrăşcoiu, directorul interimar al Aparegio.

Probleme înregistrează şi cei care au apometrele pe casa scării. Lunar plătesc în solidar câţiva metri cubi de apă pe care nu îi consumă, dar care s-ar înregistra pe contorul de la limita de proprietate. „Diferenţa este la picătură. La locatari nu se înregistrează, la contorul meu se înregistrează. Asta este explicaţia. Eu  nu trebuie să dovedesc. Merg pe lege, diferenţa intră la plată şi se împarte în solidar cu toţi consumatorii de pe scară. Aşa scrie în lege”, a explicat directorul Traian Pătrăşcoiu.   

Vizualizări: 2,943

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: