Debranşaţi din cauza vecinilor. „Dacă plătim cinstit şi corect, de ce nu avem apă?”

Datoriile târgujienilor la apă şi canal se ridică la circa 6,5 milioane lei. Aparegio a trecut deja la debranşări, fiind vizate asociaţiile de proprietari care înregistrează debite mari. Deşi au plătit facturile la zi, există şi consumatori care suferă de pe urma acestei situaţii. În cazul lor, singura soluţie este contorizarea individuală.

Cele mai rău-platnice asociaţii de proprietari sunt cele din zona de sud a municipiului Târgu Jiu, spun cei de la Aparegio. Patru scări de bloc de pe strada Gheorghe Bărboi au fost debranşate miercuri pentru neplată, iar decizia operatorului a creat nemulţumiri în rândul unor locatari. „Am venit de la serviciu şi am observat că nu este apă. Am cerut lămuriri şi mi s-a spus că ne-au debranşat pentru că sunt câţiva locatari care nu au plătit. Eu sunt la zi cu facturile şi nu mi se pare corect să nu am apă în casă. Nu se poate aşa ceva”, a spus o locatară.

„Dacă eu şi alţii plătim cinstit şi corect, de ce nu avem apă? Eu, luna viitoare, cum voi plăti la Asociaţia de proprietari nr.27, minus zilele fără apă sau integral? Au spart conducte de apa aici, în cartier, a curs pe pustiu şi le băgaţi metri cubi la noi în plată. Azi cum aţi gândit să opriţi apa? De ce Aparegio nu face împreună cu asociaţia de proprietari nr. 27 executare silită la datornicii existenţi?”, a spus Valeriu Peptenatu, un alt localnic.

Cei de la Aparegio spun că există o modalitate prin care locatarii de bună credinţă să nu fie afectaţi în astfel de situaţii. Prima condiţie este să aibă contorul pe casa scării, iar al doilea pas este acela de a încheia o convenţie prin care să plătească direct la operator. Numai că asociaţiile de proprietari nu ar agrea această variantă, spune directorul Traian Pătrăşcoiu de la Aparegio. „Contorizări individuale şi convenţii şi nu mai sunt debranşaţi decât rău-platnicii. Convenţia este pentru a face plata direct la operator, nu la asociaţie, dar acestea sunt făcute cu preşedinţii şi cu administratorii. Ei au solicitat debranşări pentru că sunt neplătiţi din luna august 2017. Nu poţi să-i laşi atâta timp. În toate zonele sunt oameni care plătesc, dar dacă au fost făcute prost de la început, cu un contor la casa scării sau la limita blocului, acum luptăm să facem contorizări individuale. Când vine vorba de convenţie, nu vor administratorii şi preşedinţii, pentru că îi decuplează de la sursa de venit”, a declarat Traian Pătrăşcoiu, directorul Aparegio.

Vizualizări: 2,031

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: