„Decar” de la CNTV, admis la Manchester

Chiar și în pandemie, sunt tineri absolvenți de liceu din Gorj care au optat să studieze la o facultate în afara țării. Numai de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu sunt mai mulți tineri care au fost deja admiși la universități de prestigiu din Marea Britanie, Olanda sau Danemarca. Printre ei este Mihnea Popeangă, unul dintre absolvenții care au reușit să ia examenul de Bacalaureat cu zece pe linie.

Mihnea Popeangă a absolvit, anul acesta, Colegiul Național Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu. De câteva luni, era decis că vrea să studieze în afara țării. Pandemia de coronavirus îi dă emoții, dar cea mai mare dorință a lui este să învețe în Marea Britanie, unde a și fost admis cu brio mai ales că a luat BAC-ul cu zece. „Am luat nota 10 la Bacalaureat, la toate cele trei materii. Urmează să studiez în Marea Britanie, la Universitatea din Manchester. Mi-am dorit o experiență nouă, care consider că mă va ajuta să mă dezvolt ca persoană, să văd o societate nouă, un sistem de educație nou, poate mai dezvoltat în comparație cu țara noastră. Acolo voi studia Informatică, a mărturisit Mihnea Popeangă”, absolvent al Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Luna viitoare, își va face bagajele și va pleca în Anglia să-și vadă visul împlinit. „Nu prea îmi este teamă de pandemie. În Marea Britanie, au început să fie lucrurile mai ok momentan. Acolo se iau toate măsurile de protecție. Universitățile încearcă să îi ajute pe studenți cât mai mult. La Universitatea din Manchester, se face chiar cercetare pe probleme de sănătate publică și sunt destul de pregătiți”, a mai spus tânărul.

În Anglia, taxa de școlarizare va depăși 9.000 de lire pe an, dar va fi acoperită printr-un împrumut pe care îl va restitui după ce se va angaja. „Părinții m-au susținut, m-au îndrumat să aplic în Anglia. Mai este și situația aceasta delicată cu pandemia, dar părinții m-au susținut de la început. Am considerat că este o oportunitate să cunosc oameni noi, să văd o societate nou. Mai am colegi chiar și de clasă care o să studieze în alte țări. În țară, ar fi fost mult mai comod să studiez. Chiar și ca parte materială. Aici sunt alte prețuri, nu sunt taxe comparativ cu Marea Britanie. Acolo sunt taxe. Taxa este de 9250 de lire pe an, dar este acoperită de guvernul englez, apoi plătești o anumită sumă din cât câștigi după ce te angajezi astfel încât să nu devină o povară pentru tineri”, a mai spus Mihnea.

Vizualizări: 2,902

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: