Decât prostănac la oraş, mai bine-n Dăbuleni fruntaş

Inca putin despre Mircea Geoana, mai suportati? Au trecut deja doua zile de cand Geoana nu mai e nici presedinte la Senat, dupa ce l-au dat afara si din partid. Incet, dar sigur, Geoana se transforma in politician local. Ca sa-l asigure ca la ei e mereu bine primit, satenii exagerat de sentimentali din Dabuleni au organizat o mica rascoala in cinstea iubitului lor senator. Rascoala a ramas la nivel micro, doar in comuna respectiva. Desi Geoana a declarat, in mai multe ocazii, ca el merge in America exact cum ar merge acasa, in Dabuleni, presa de peste ocean a notat, totusi, ca in America nu au existat manifestatii de sustinere a fostului presedinte.

Intors acasa, intre pepenari (dupa ce fusese dat afara din partid tocmai de Adrian Nastase – un pepenar notoriu), Mircea Geoana are timp sa se reculeaga. Ba chiar sa culeaga, daca mai e ceva de cules in noiembrie. Sa faca dragoste cu dragostea lui departe de genele ademenitoare ale lui Liviu Dragnea. Sa-si exerseze engleza la caminul comunal. Sa dea afara niste oameni, pentru intarirea autoritatii. Dar mai ales sa faca multe, multe alegeri. Sa candideze la orice. La primarie, la consiliul local, la postul de prostanac al satului, la cel de cioban, sa dea concurs de angajare la alimentara si la birt. Increderea de sine a lui Mircea Geoana are nevoie de multe locuri intai pentru a se putea intoarce in politica serioasa cu sanse. Altfel, nu ar fi exclus ca bietul Geoana sa nu fie numit presedinte nici macar in partidul lui, pe care a promis ca-l infiinteaza. Ar fi suficient sa mai invite pe cineva in el. Ba s-ar putea sa piarda si daca se gandeste sa candideze singur.

Macar atata lucru sa-i dam lui Geoana: a reusit sa faca sa fiarba motorul masinariei de vot de la PSD. S-au suparat toti dupa excluderea lui. Dar cel mai tare s-a suparat conducatorul partidului, bietul nea Nelu, care a ajuns la spital in toiul noptii cu dureri in piept. Doar asa mai poate deveni Geoana erou: omorand un antierou. Pariu ca acum isi tine degetele incrucisate si tot cauta ”necrolog Iliescu” pe Goagal?

Vizualizări: 58

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: