Decebal Sulea: Preţul apei păgubeşte Hidroelectrica

O problemă extrem de gravă cu care se confruntă Hidroelectrica şi care a fost semnalată şi de preşedintele Hidrosind, Decebal Sulea este creşterea preţului la apă. Acesta a declarat că preţul apei a crescut de patru ori anul acesta în baza unei hotărâri care nu are girul Ministerului Economiei. Hotărârea a fost deja contestată în instanță, primul termen find în luna ianuarie a anului viitor.

Menţinerea acestei hotărâri de guvern ar putea provoca falimentul Hidroelectrica, anunţă preşedintele Hidrosind, Decebal Sulea. Acesta a spus că Hidroelectrica va plăti la sfârşitul acestui an suma de 60 de milioane lei numai pentru apă. Extrem de mult având în vedere și seceta care a fost. ”Prețul apei a crescut de patru ori anul acesta. Hidroelectrica o să dea la sfârșitul acestui an o sumă de 60 de milioane. Mai grav este că Hidroelectrica nu are bugetat un preț atât de mare al apei, o plătim parcă ar fi aur”, a declarat Decebal Sulea.

Hotărâre ilegală

Supărarea sindicatelor din Hidroelectrica este cu atât mai mare cu cât, potrivit lor, hotărârea de guvern nu are avizul Ministerului Economiei și Comerțului. ”Ceea ce ne interesează și ne doare și mai tare este că hotărârea de scumpire a fost luată fără avizul ministerului, numai cu avizul Apelor Române. Noi am contestat în instanță, avem primul termen în ianuarie, pentru că această decizie de scumpire a apei înseamnă pagubă pentru Hidroelectrica.

EXPLICAȚIE

Întrebat de ce guvernul ar fi aprobat o astfel de hotărâre, Decebal Sulea, președintele Hidrosind a spus că Apele Române au o mai mare trecere la Guvern. ”Noi nu am fost consultați. Motivul, părerea mea, este că cei de la Ape au o mai mare trecere la Guvern încât au promovat această hotărâre chiar și fără avizul ministerului. Mizăm pe faptul că o să câștigăm în instanță”, a declarat Decebal Sulea.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: