Decedat de câteva zile în fotoliu, lângă soția imobilizată în pat

Descoperire macabră făcută vineri la prânz la o casă de pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu, în zona fabricii de pâine, din municipiul Târgu Jiu. Un bătrân de 89 de ani a fost găsit mort într-un fotoliu în timp ce lângă el, în pat, agoniza soția sa. Femeia era căzută la pat de ani de zile și nu a putut să ceară nimănui ajutor când bărbatului i s-a făcut rău.

Aerul irespirabil din zona casei respective a dus la descoperirea bătrânului mort. Poștărița care a venit în jurul prânzului să le dea celor doi soți pensiile a observat mai întâi ziarele neridicate de la poartă, iar mai apoi mirosul din atmosferă a pus-o pe gânduri. A strigat o vecină și amândouă și-au dat seama că e ceva în neregulă cu bătrânii, mai ales că nimeni nu îi mai văzuse de câteva zile. „A venit doamna care le aduce pensia și a spus că nu vede pe nimeni să lase banii. Erau și ziarele neridicate de câteva zile și atunci eu i-am zis că mi se pare că miroase și foarte urât dinspre casă. Am anunțat Poliția și am găsit o ușă de la o intrare din spate deschisă. Eu nu am mai intrat pentru că pe măsură ce ne apropiam aerul era tot mai irespirabil. Se simțea peste tot cum puțea pur și simplu. Au venit de la Salvare și de la Poliție, iar pe ea au găsit-o inconștientă. Au dus-o la spital, dar nu se știe dacă scapă și ea pentru că, vă dați seama, a stat câteva zile acolo nemișcată, neschimbată, fiind paralizată, și în aerul acesta de nerespirat. El, Dumnezeul să îl ierte, era înnegrit la față. Era mort pe fotoliu, lângă patul ei”, a povestit o vecină.

 Nevăzut de marți

Vecinii lui Nicolae Popescu spun că nici pe el și nici pe soție nu i-au mai văzut de marți. Bătrânul, de altfel, era singurul care mai era zărit prin gospodărie, femeia fiind paralizată la pat de mai mulți ani. Asistenta medicală Daniela Văduva, vecină cu bătrânul, își aduce aminte că marți l-ar fi văzut ultima dată. „Marți de dimineață am trecut pe lângă dumnealui. Ne-am salutat, totul părea în regulă. Trăgea de un troler, se ducea la cumpărături că dumnealui era cel care făcea piața, fiind mai activ. Doamna fiind căzută la pat nu avea cum să plece. Acum am aflat de treaba asta și ne-au chemat împreună cu doamna doctor să vedem dacă se mai poate face ceva pentru a-i salva. Înăuntru e dezastru. Eu am mers cu doamna doctor pentru că am fost obligate, dar e imposibil de respirat chiar și cu masca pe față”, a spus Văduva.

Medicul de familie al celor doi, dr Mihaela Calotă, îi avea în evidență pe ambii bătrâni, fiecare fiind înregistrat cu propriile suferințe. „Dumnealui era sub tratament hipertensiv, iar doamna, care a fost dusă la urgență, era imobilizată la pat ca urmare a unui accident vascular cerebral la cap. Probabil că din cauza asta dumneaei nici nu a putut să anunțe pe nimeni atunci când domnului i s-a făcut rău. Nu știu de cât timp ar fi mort dumnealui, dar oricum sunt câteva zile, probabil de luni sau de marți”, a apreciat medicul.

 

Cu masca pe figură

O misiune dificilă au avut și criminaliștii care au venit să facă cercetările în casa celor doi bătrâni. După zile întregi de caniculă, în care bătrânul a zăcut mort în locuința respectivă, aerul era irespirabil și la câteva ore după ce anchetatorii au deschis ferestrele pentru ventilarea imobilului. Criminaliștii au trebuit să folosească măști de protecție pentru a putea realiza ancheta la fața locului, ei trebuind să stabilească și dacă din locuință a dispărut ceva sau dacă moartea bătrânului ar fi fost una violentă. Medicii legiști sunt cei care vor stabili cauzele decesului, trupul neînsuflețit al bătrânului fiind dus la Serviciul de Medicină Legală Gorj. Acum autoritățile au misiunea să descopere eventuale rude ale decedatului pentru a se ocupa de înmormântarea acestuia. Cei doi bătrâni nu au moștenitori, iar dacă nu vor fi găsite alte rude, autoritățile locale vor trebui să asigure înmormântarea bătrânului.

Vizualizări: 6,145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: