Decizia care aduce o jumătate de milion de euro în conturile CE Oltenia

Tribunalul Dolj a acceptat marţi, 23 februarie, solicitarea Complexului Energetic Oltenia de înlocuire a administratorului judiciar de la Termo Craiova SRL, firmă aflată în insolvenţă. Conducerea CE Oltenia a găsit o firmă care percepe un tarif de 5.000 de euro pe lună, în timp ce administraţia Ciurel a preferat să lucreze de patru ori mai scump cu Siomax.

CE Oltenia este principalul creditor înscris la masa credală în procesul de insolvenţă a Termo Craiova SRL, având drept de vot pentru 80,21% din creanţe. Vechea conducere a CE Oltenia acceptase numirea ca lichidator a Siomax SPRL Târgu Jiu, pentru un tarif lunar de 21.500 de euro fără TVA. Noua conducere a CE Oltenia, prin managerul Laurenţiu Ciobotărică, a cerut, în baza unor oferte primite, desemnarea ca administrator judiciar a firmei ACM Corporate IPURL, pentru un tarif de 5.000 de euro pe lună fără TVA, adică de patru ori mai puţin ca până acum. Cererea companiei a fost acceptată de instanţă.
Decizia este una foarte importantă şi pentru CE Oltenia, deoarece 80,21% din sumele recuperate de Termo Craiova SRL ajung în conturile societăţii. Inclusiv din economia lunară de 15.500 de euro fără TVA pe care o face Termo Craiova SRL din schimbarea administratorului, o cotă de 80,21% ajunge la Complexul Energetic. Pe perioada de trei ani, cât durează procesul de reorganizare, economia este de peste o jumătate de milion de euro.
Practic, printr-o simplă decizie administrativă a managerului Ciobotărică, pot fi salvate 15 locuri de muncă, din banii care vor intra lunar la complex, în loc să intre la firma de lichidare.
Siomax a beneficiat însă de tariful de 21.500 de euro pe lună fără TVA în perioada martie 2015 - ianuarie 2016.

Vizualizări: 4,520

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: