Decizie a Directoratului CE Oltenia privind Cariera Husnicioara

Conducerea executivă a CE Oltenia va decide marți, 20 iunie, care va fi activitatea Carierei Husnicioara în următoarele luni. În fapt, pe ordinea de zi a ședinței se va supune aprobării membrilor Directoratului încheierea contractului cu operatorul de transport pe calea ferată, astfel încât cărbunele extras de la această unitate minieră să poată fi folosit ca materie primă la Termocentrala Turceni. De semnarea acestui contract depinde și programul salariaților carierei.

Cariera Husnicioara are pe stoc circa 40 mii de tone de cărbune pe care nu are unde să îl livreze, asta pentru că unitatea a rămas fără contract de transport pe calea ferată. Situația persistă de două săptămâni. CE Oltenia a organizat o licitație, însă singurul operator care și-a depus oferta a venit cu un tarif prea mare ca să fie acceptat de șefii CE Oltenia. Licitația s-a reluat și tot CFR Marfă este singurul ofertant Tariful este tot măricel în comparație cu cel practicat în urmă cu câteva săptămâni, spun surse din companie. Cert este Directoratul CE Oltenia va decide marți dacă va încheia contractul cu CFR Marfă astfel încât cărbunele din depozitele Husnicioara să ajungă la Termo Turceni.

Liderii sindicali de la cariera mehedințeană trag speranțe că înțelegerea se va parafa și că, odată cu semnarea contractului, salariații vor reveni la programul normal de lucru. În prezent, minerii de la Husnicioara lucrează 4 zile pe săptămână, iar vinerea sunt trimiși acasă, în concediu fără plată. „În Directorat se va aproba transportul pe CFR. E un contract de 150 mii tone pe trei luni. Voi veni și eu la CE Oltenia, să discut cu membrii Directoratului. Sper ca salariații să revină la program normal, să intrăm și noi în normalitate până la urmă. Poate așa se rezolvă și problema legată de transportul salariaților la locul de muncă. O să-i rog pe membrii Directoratului să aprobe, la pachet, toate cele trei solicitări ale noastre: semnarea contractului cu CFR, contractul cu autobuzele pentru salariați și programul de lucru de 5 zile”, a declarat Paul Constantinescu, liderul Sindicatului Liber Husnicioara 2014.

Pentru Cariera Husnicioara mai prestează activitate 430 de salariați.

Vizualizări: 4,280

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: