Pușcărie pentru agresorii unui miner

Trei bărbați care au agresat un salariat al Carierei Roșia au fost condamnați, vineri, definitiv, de către magistrații Curții de Apel Craiova. Agresorii s-au ales cu pedepse majorate și vor sta în pușcărie câțiva ani de acum încolo.


Fapta s-a petrecut în urmă cu trei ani. Angajatul CE Oltenia (foto) îi văzuse cu patru traverse metalice furate într-o căruță. A blocat drumul cu mașina proprie, dar a fost înconjurat de circa zece persoane care s-au pus cu parii pe autoturism, dar și pe el. Minerul a ajuns în spital, cu capul spart.

Unul dintre agresori, Marian Răzvan Chiper, a fost condamnat la 5 ani, 2 luni şi 20 de zile de închisoare cu executare, după ce pedepsele primite în acest dosar au fost contopite cu altele mai vechi.

Tot după gratii va ajunge și și Robert Constantin Şchiopu. „Înlătură aplicarea dispoziţiilor privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere dispusă faţă de inculpatul Şchiopu Robert Constantin şi dispune executarea pedepsei de 3 ani închisoare aplicate pentru săvârşirea infracţiunii de tîlhărie calificată în regim de detenţie”, a decis instanța.


Dumitru Niţă, condamnat inițial doar cu amendă penală, va înfunda pușcăria pentru mai bine de trei ani. „Descontopeşte pedeapsa amenzii penale (...) condamnă pe inculpatul Niţă Dumitru, la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe și pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului”, se arată în minuta sentinței.

Bărbatul a mai suferit o condamnare pentru lovire și alte violențe, astfel că va executa în final 3 ani şi 4 luni de închisoare și va achita o amendă penală de 6000 lei.

Cei trei vor trebui să achite daune morale și despăgubiri civile de câteva mii de lei.

Vizualizări: 8,198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: