Victorie în instanță pentru un fost primar

Victorie importantă în instanță pentru fostul primar al comunei Jupînești, Petre Gușiță, pus să achite din propriul buzunar un prejudiciu de 11 mii de lei, constatat în urma unui control efectuat de Camera de Conturi Gorj.

Tribunalul Gorj a decis că fostul edil este bun de plată, dar Curtea de Apel Craiova a admis cererea lui Gușiță și a dispus rejudecarea dosarului. „Admite apelul. Anulează sentinţa civilă şi dispune trimiterea cauzei spre rejudecare la aceeaşi instanţă. Decizie definitivă”, se arată în minuta sentinței din 20 aprilie.

Primarul a fost acționat în judecată pentru că autoritatea locală nu ar fi recuperat debitele unei societăți comerciale ce ulterior a fost radiată.

„În cazul unui contribuabil persoană juridică, care la data de 31.12.2017 prezenta obligații fiscale către bugetul local în sumă de 11.000 lei, reprezentând sancțiuni contravenționale, entitatea nu a aplicat măsurile legale de urmărire și încasare a veniturilor și nici nu a procedat la înscrierea la masa credală, deși societatea la data de 08.11.2017 a fost radiată de la Oficiul Registrului Comerțului”, a precizat Curtea de Conturi, care a cerut recuperarea prejudiciului.

Gușiță le-a spus judecătorilor de la Gorj că o salariată de la contabilitate avea obligația să urmărească încasarea debitelor și amenzilor de la persoanele fizice și juridice și de a ține evidența registrului debitori, fără succes însă.

Fostul primar nu va achita momentan prejudiciul, Tribunalul Gorj urmând să se pronunțe din nou asupra dosarului.

Vizualizări: 5,980

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: