Decizii luate în privința piețelor aflate în spații închise

Noile reguli în contextul actual epidemiologic au prevăzut închiderea piețelor care nu se află în aer liber. La nivelul județului Gorj sunt 16 piețe, iar 3 sunt în spații închise. Autoritățile județene au luat decizia ca, în cazul celor care nu se află în aer liber, fie geamurile să fie îndepărtate, fie tarabele să fie scoase în afara pieței.  

Discuții în acest sens s-au purtat la Prefectura Gorj, duminică, tocmai pentru că numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus este tot mai mare, iar guvernul a luat hotărârea să închidă anumite piețe. În Gorj, doar piețele din Motru, Bumbești-Jiu și Mătăsari sunt închise.

”A fost o ședință la Prefectura Gorj. Avem 16 piețe în 12 localități, dintre acestea doar 3 erau în spații închise. În acest sens s-a luat decizia de a se rabata geamurile exterioare, ori să fie scoate tarabele pe alei. Situațiile acestea au fost la Motru, Mătăsari și Bumbești Jiu. Doar la Motru este posibilă rabatarea geamurilor, iar, în celelalte două localități, tarabele să fie amplasate în exterior”, a spus Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al prefecturii Gorj.  

Piața din Motru rămâne deschisă dacă demontează pereții. “Activitatea se va desfășura în interior cu respectarea distanței fizice, folosirea corectă a măștii pe întreaga durată a activității, folosirea dezinfectanților”, a transmis primarul Cosmin Morega, care a precizat că va li limitat accesul al cumpărătorilor până la 5-6 persoane în același timp.

Vizualizări: 894

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: