Vrea să mute secția ATI Covid la Spitalul "700"

Oficialii Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu fac demersuri să mute secția de Terapie Intensivă Covid de la unitatea medicală de la Pasarelă la cea din strada Progresului. Astfel, susține managerul spitalului, vor mai fi create încă trei locuri pentru pacienții infectați cu noul virus și care sunt în stare gravă.

În prezent, spitalul are 12 paturi pentru bolnavii care au Covid și au nevoie de terapie intensivă. Toate sunt mai mereu ocupate și greu este găsit un loc liber. La fel sunt și paturile ATI destinate pacienților suspecți de coronavirus.

Dumitru Vienescu, managerul spitalului, a anunțat, la Tele3, că a făcut demersuri să mute secția ATI Covid la Spitalul 700. Așteaptă avizul epidemiologic de la Direcția de Sănătate Publică Gorj.

“Majoritatea au nevoie de oxigen cei care ajung în secția de ATI. Până în momentul de față, secția a reușit să facă față. Preocuparea principală este aceea de a crește capacitatea de internare în ATI. Am propus ca pacienții care sunt în secția ATI la Pasarelă să fie mutați la Spitalul 700, acolo unde este specializarea de zi. Prin această modificare de structură, se va mări numărul la 15 paturi, de la 12, cu păstrarea numărului de paturi de suspecți la ATI”, a explicat Vienescu.

Duminică, în spitalul din Târgu Jiu, mai erau libere 18 locuri pentru pacienții infectați cu SarsCov2 și unul singur la Terapie Intensivă.

Vizualizări: 3,268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: