Primarul din Motru, împotriva închiderii pieței

Municipiul Motru din județul Gorj are o piață închisă, spre deosebire de alte localități, pentru ca piețarii să nu stea în frig și ploaie. Culmea, piețele închise, care asigură cele mai bune condiții pentru vânzători și clienți, nu vor mai putea funcționa de luni, pentru că autoritățile centrale au decis închiderea acestora, în contextul pandemiei de Covid-19.

Primarul din Motru, Cosmin Morega, a fost duminică dimineața în piață și a găsit acolo zece comercianți și un singur client. Piața nu este deloc aglomerată, toată lumea purta măști, astfel că Morega nu înțelege de ce ar trebui închisă.

Duminică, la ora 11, autoritățile din Gorj se vor întruni pentru a decide cu privire la piețele și târgurile din județ. Morega spune că va fi acolo pentru a susține cauza piețarilor: "Pentru a clarifica acest aspect și pentru a găsi o soluție sigură în vederea desfășurării activității, azi, la ora 11, va fi o întâlnire la Prefectura Gorj cu reprezentanții primăriilor din județ. Voi susține cu tărie continuarea activității în Piața Motru, sau o altă soluție (piața volantă), pentru ca dumneavoastră, comercianții, să vă puteți desfășura activitatea și câștiga pâinea de zi cu zi, iar noi, cetățenii, să ne putem asigura proviziile din această piață. În funcție de discuțiile și deciziile organelor abilitate, vă voi comunica ce au decis! Voi face tot ce este posibil pentru ca Piața Motru să functioneze și de luni, în ciuda măsurilor dure ce s-au impus in prima fază".

Mai multe persoane publice au cerut ca piețele să rămâne deschise, așa cum se întâmplă și cu magazinele, pentru că micul producător român nu are altă șansă de a-și vinde produsele. “Lăsăm marketuri deschise, lăsăm mall-uri deschise, dar închidem piețe? Deja în momentul ăla lovești în autohtonul tău încă o dată, pentru a suta, mia oară îi lovești, economic vorbind. Până la urmă, e bănuțul ăla pe care și-l face piețarul nostru”, a transmis Nicolae Ivăniși, candidatul PER Gorj la Camera Deputaților.

Președintele PSD Gorj, Mihai Weber, a fost ironic cu decizia anunțată și asumată de președintele Klaus Iohannis: "Să înțelegem că se apropie noul sezon de cules sparanghel din Germania? Este singura rațiune pentru care agricultorii români sunt goniți din piețele agro-alimentare. O nouă dovadă de patriotism a tandemului liberal Iohannis-Orban. După ce au îngropat turismul și Horeca, urmează fermierii și agricultorii!".

La rândul lui, președintele USR Gorj, Radu Miruță, a cerut primarilor să organizeze piețe volante, pentru ca producătorii români să aibă unde să își vândă producția.

O reacție a avut și liberalul Dan Vîlceanu. “Producătorii autohtoni vor avea, în continuare, unde să își vândă marfa, fiind și în siguranță în această perioadă, când numărul cazurilor de coronavirus a crescut. Piețele în aer liber rămân deschise, vom organiza piețe mobile în cartierele din oraș” anunţă deputatul Dan Vîlceanu, preşedintele PNL Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 1,508

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: