Scandal în PMP: 100.000 de euro pentru locul de europarlamentar

Acuze grave ieri în partidul lui Băsescu, aşa cum este numit Partidul Mişcarea Populară. Doi dintre intelectualii fondatori ai formaţiunii au arătat ieri cu degetul către Elena Udrea, care s-ar face vinovată de îndepărtarea oamenilor de valoare. Mai mult, PMP ar fi cerut 100.000 de euro pe un loc eligibil la alegerile europarlamentare.

Adrian Papahagi a demisionat ieri din PMP, el susţinând că preşedintele partidului, Elena Udrea, este ”un produs periculos al noii generaţii de politicieni”.”Îmi pare rău de fiecare clipă, fiecare efort, fiecare naivitate îngropate în proiectul PMP, confiscat de Elena Udrea. O consider pe Elena Udrea un produs periculos al noii generaţii de politicieni; nu văd nicio diferenţă morală, politică sau mediatică între ea şi Victor Ponta. Regret nesfârşit eşecul proiectului iniţial al PMP: am fost cinstit atunci când am bătut ţara şi televiziunile, spunându-le oamenilor că e un partid altfel. Când n-am mai crezut acest lucru, n-am minţit”, a scris Papahagi pe pagina sa de Facebook, care încheie cu ”Adio, PMP!”.

În atenţia DNA!

Teodor Baconschi, fost ministru de Externe a României, a reacţionat şi el şi s-a arătat nemulțumit de felul în care conduce Elena Udrea partidul și de faptul că aceasta a îndepărtat intelectualii.

Cea mai gravă dintre acuzații, pe care el o numește, însă, secundară, este cea privind suma de 100.000 de euro care i s-a cerut pentru a ocupa locul 3 pe lista la europarlamentare:"cei 100. 000 de euro care mi-au fost ceruţi, cu scandaluri şi insulte, pentru a fi "tolerat" pe locul 3 (considerat eligibil): evident, nu aveam de unde să "scot" o asemenea suma...". Tot despre candidatura la europarlamentare, Baconschi spune că: "Organizaţia mea, PMP sector 1, construită şi ea de la zero, a obţinut, la europarlamentare, cel mai bun scor pe ţară (14 %, faţă de media naţională de 6,2). Mi-am dorit să câştig un mandat de eurodeputat, fiind convins că experienţă şi CV-ul meu m-ar ajută să reprezint eficient şi onorabil România. Nu a fost să fie: plasat pe locul trei (pentru că primele două locuri au fost practic rezervate prin dictat), am ratat şi acest obiectiv".

Vorbe grele şi dinspre MRU

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, luni, că rolul Elenei Udrea în politică este "profund toxic", menţionând că unul dintre cei care au contribuit la despărţirea de Traian Băsescu a oamenilor de calitate care au lucrat cu acesta, în timp, este liderul PMP. El a mai spus că există două nume în politica românească de care nu poţi face abstracţie când este vorba despre cei 10 ani de mandat ai preşedintelui Băsescu: Dan Voiculescu şi Elena Udrea. "Sincer, nu cred că doamna Udrea a avut prieteni oneşti care să-i tragă mâneca", a spus Ungureanu.

DREAPTA UNITĂ

Problema Elenei Udrea şi chiar a lui Traian Băsescu este aceea că dreapta din România se coalizează, dar fără ei. Mihai Răzvan Ungureanu a vorbit de o fuziune a Forţei Civice cu PDL, chiar înainte de comasarea dintre PNL şi PDL, care se anunţă pentru finalul acestei luni. În acest fel, dreapta ar putea sonda patru prezidenţiabili: Crin Antonescu, Klaus Iohannis, Cătălin Predoiu şi Mihai Răzvan Ungureanu.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: