Deciziile de la Teatrul ”Elvira Godeanu”, speculate politic. De ce se renunță la numele ”Marian Negrescu” 

Consiliul de Administrație al Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” va discuta propunerea noului director, actrița Mariana Ghițulescu, de a schimba numele sălii de lectură din teatru, care acum se numește ”Marian Negrescu”. 

Sala de studiu a primit numele actorului Marian Negrescu la inițiativa fostului director Cosmin Brehuță. 

Decizia este exploatată de PSD Gorj, consilierii reacționând cu un proiect de hotărâre prin care actorul Marian Negrescu este declarat ”Cetățean de Onoare”.

Contactată telefonic de Pandurul pentru un punct de vedere, Mariana Ghițulescu a confirmat că a făcut această propunere. În plus, directorul spune că decizia de numire a unor obiective cu numele unei persoane se face, de obicei, atunci când persoana respectivă nu mai este în viață. Astfel, spune că i se pare ”sinistru” ca această sală să poarte numele actorului Marian Negrescu, aflat încă în viață. Sala de studiu se va numi Studio Art. 


Totodată, întrebată dacă există un conflict cu Negrescu, având în vedere că acesta a anunțat că se pensionează, la puțin timp după numirea noului director, actrița Mariana Ghițulescu a declarat că nu există niciun conflict cu Marian Negrescu, pe care nu l-a mai văzut din 2013, atunci când ea a părăsit teatrul din Târgu Jiu. 

Marian Negrescu este actor, fost director al Teatrului din Târgu Jiu, precum și fondator al instituției de cultură.

Decizia legată de Negrescu a fost imediat speculată politic, iar consilierii PSD au făcut o propunere prin care acesta devine cetățean de onoare al Târgu Jiului. ”Consilierii locali ai Partidului Social Democrat au depus un proiect prin care domnul Marian Negrescu, cel care a pus bazele Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, să fie declarat Cetățean de Onoare al Municipiului Târgu Jiu. Și-au bătut prea mult joc de acest om, omul care ne-a făcut să înțelegem și să iubim teatrul”, a transmis consilierul Luis Popa. 


Mariana Ghițulescu a devenit directorul teatrului la 1 februarie.

Vizualizări: 2,156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: