Declaraţiile fiscale se depun electronic

Contribuabilii mari şi mijlocii vor avea obligaţia să îşi depună declaraţiile fiscale numai electronic. Astfel, până la data de 25 noiembrie 2010 se vor transmite prin intermediul Sistemului Electronic Naţional nouă declaraţii, precum declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat, declaraţia privind impozitul pe profit, declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetele asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, decontul privind accizele, decontul privind impozitul la ţiţeiul din producţia internă, decontul de taxa pe valoarea adăugată, decontul special de taxa pe valoarea adăugată, declaraţia recapitulativă privind livrările intracomunitare şi declaraţia rectificativă. Conform reprezentanţilor Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, la nivelul judeţului Gorj sunt aproximativ 650 de contribuabili mijlocii, care vor trebui să îşi depună declaraţiile numai electronic, prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro. Nedepunerea declaraţiilor se sancţionează contravenţional cu amenzi cuprinse între 1000 şi 5000 lei.

Se apropie târgurile de iarnă

Primul târg de iarnă din acest an va fi deschis în centrul municipiului Târgu Jiu, în perioada 1-7 decembrie. La doar câteva zile mai târziu, în intervalul 10-19 decembrie va fi organizat Târgul de Crăciun al meşterilor populari. De asemenea, nu va lipsi nici Târgul de cadouri ce funcţiona între 20-31 decembrie. Pentru cele trei târguri ce urmează a fi amenajate în zona centrală vor fi puse la dispoziţia comercianţilor un număr de 20 de căsuţe. Pentru fiecare dintre acestea primăria va încasa o taxă de 72 de lei/zi. (D.M.) 

Salariaţii primăriei Glogova nu şi-au luat salariile

De aproape o lună primăria Glogova are conturile blocate pentru că în şedinţele de consiliu local, consilierii nu au aprobat rectificarea de buget. Primarul din Glogova, Ion Şalapa, este disperat pentru că în acest fel nu se mai pot efectua plăţile către furnizorii de servicii, salariile angajaţilor primăriei, cele ale beneficiarilor legii 416 şi cele ale profesorilor. Valoarea sumei care lunar trebuie achitată se ridică la peste un miliard jumătate.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: