Delapidare la asociația de proprietari

Un fost președinte de asociație de proprietari din Târgu Jiu a fost condamnat pentru delapidare și fals în înscrisuri private. Pedeapsa nu este cu executare, însă bărbatul va trebui să scoată din buzunar peste 20.000 de lei.

Pentru prima infracțiune (61 de acte materiale), Cimpu Victor Cristinel a primit o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare, iar pentru cealaltă, 6 luni de pușcărie. „Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului, în pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 4 luni închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani”, a decis, miercuri, Judecătoria Târgu Jiu.
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul U.A.T Bumbeşti-Jiu sau la una dintre instituţiile din subordinea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Bărbatul va trebui să achite și despăgubiri civile. „Obligă inculpatul la plata către partea civilă Asociaţia de Proprietari nr.123 Tg-Jiu, cu sediul în Tg-Jiu, Bulevardul Ecaterina Teodororiu, bl.502, ap.7, judeţul Gorj, a sumei de 22.432 de lei, reprezentând despăgubiri civile”, se mai arată în sentință.

Judecătorii au dispus și desfiinţarea menţiunilor din registrul de casă al asociaţiei în ceea ce privește un număr de 50 de chitanțe. Decizia poate fi atacată cu apel.

Vizualizări: 3,289

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: