Miner bătut de hoții de fier vechi. Primele condamnări!

Trei indivizi au fost condamnați în primă instanță după ce au bătut un salariat al Carierei Roșia, care încerca să îi împiedice să fure traverse metalice. Fapta s-a petrecut în urmă cu doi ani, în luna aprilie.

Angajatul CE Oltenia îi văzuse cu traversele furate într-o căruță. A blocat drumul cu mașina proprie, dar a fost înconjurat de circa zece persoane care s-au pus cu parii pe autoturism, dar și pe el.

Costel Șovalgău s-a ales cu capul spart, victimă fiind și fiul lui, cu care era în mașină.

Doi dintre agresori au fost condamnați pentru tâlhărie calificată. Marian Răzvan Chiper a primit o pedeapsă de 3 ani, 2 luni și 20 de zile închisoare cu executare. Bărbatul a comis infracțiunea în timp ce se afla sub supraveghere, având o condamnare pentru conducere fără permis.

Tot pentru tâlhărie calificată a fost condamnat și Robert Constantin Şchiopu. El a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare pe un termen de supraveghere de 3 ani. Va trebui să muncească și 90 de zile în folosul comunității în cadrul primăriei din Fărcășești.

În schimb, Niţă Dumitru a primit amendă penală pentru favorizarea făptuitorului şi lovire sau alte violenţe. El va trebui să scoată din buzunar aproape 10.000 de lei.

Cei trei vor trebui să achite daune morale și despăgubiri civile în sumă de 4.200 de lei.

Instanța a respins acțiunea promovată de Complexul Energetic Oltenia. Compania s-a constituit parte civilă pentru furtul a patru traverse de cale ferată cu lungimi între 3,5 și 5,8 metri, prejudiciul fiind estimat la aproape 7.500 de lei.

Sentința de marți a Judecătoriei Târgu Jiu nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Vizualizări: 8,040

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: