Delegație de la minister la UM Sadu

Primarul orașului Bumbești Jiu, Constantin Bobaru, susține că una dintre marile probleme de la Uzina Mecanică Sadu este forța de muncă îmbătrânită. În plus, o problemă este legată de fonduri. UM Sadu are bani în cont dar nu i-a cheltuit. 

Acesta a precizat că fondurile alocate pentru dotarea uzinei nu au fost cheltuite nici până acum: „Prin eforturi destul de substanțiale am reușit să ducem în bugetul acestui agent economic o sumă pe majorare de capital pentru dezvoltare. Din păcate, acei bani nu s-au cheltuit până la acest moment. Am avut discuții cu conducerea uzinei cu domnul ministru și am înțeles că în urmă cu câteva zile a fost o delegație la minister ca să se deblocheze această situație“, a mai precizat Constantin Bobaru. 

În anul 2019, UM Sadu a primit peste 21 milioane de lei pentru retehnologizare. 

Primarul a spus că tinerii nu sunt tentați să se angajeze în cadrul uzinei din cauza salariilor mici: „Uzina Mecanică Sadu este într-o situație delicată, atât din punct de vedere al comenzilor, cât și al echipamentelor cu care face producție. Se resimte tot mai mult și problema forței de muncă, deoarece este îmbătrânită, iar cei tineri sunt greu de motivat să se angajeze pe un loc de muncă foarte prost plătit. La Uzina Mecanică Sadu, un salariat câștigă undeva la 2.000 de lei pe lună, un salariu care nu cred că este motivant“, a spus primarul orașului Bumbești Jiu, la o emisiune de la Radio Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,057

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: