Delegaţie franceză la Târgu Jiu

O delegaţie formată din 15 persoane din oraşul francez Forbach, condusă de primarul localităţii, Laurent Kalinowski, a venit zilele acestea la Târgu Jiu. Este vorba de un oraş înfrăţit cu municipiul Târgu Jiu. Aceştia nu au venit cu mâinile goale, ci au adus cu ei o autospecială de pompieri cu scară ce va fi folosită de către municipalitate.

Delegaţia franceză a vizitat ieri Ansamblul Monumental „Constantin Brâncuşi”, iar astăzi vor face o prezentare a camionului cu scară semiautomată în Piaţa Prefecturii, din delegaţie făcând parte şi 5 pompieri francezi. Consilierii municipali au acceptat ieri autovehiculul în şedinţa de Consiliu Local, acolo unde a fost prezentă şi delegaţia franceză. „Ne-am bucurat să primim această maşină pentru că este dotată şi cu scară şi chiar avem nevoie pentru diferite lucrări la înălţime. Închiriem maşini de la CEZ”, a  declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

Vizita oficialilor francezi s-a dovedit a fi destul de costisitoare. Nu mai puţin de 17.272 lei a alocat municipalitatea, cu avizul consilierilor locali, pentru asigurarea cheltuielilor cu cazarea, masa şi ce a mai implica această vizită.  La aceste cheltuieli s-au mai adăugat şi cheltuielile cu translatorul, plătit cu 150 lei pentru fiecare zi în care a prestat activitate, fiind recompensat la final cu 750 de lei.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: