Demersuri pentru introducerea reţelei de gaze naturale la Novaci

Primăria Novaci a urgentat demersurile pentru introducerea reţelei de gaze naturale. În acest sens, consilierii locali au aprobat suma de 50.000 de euro pentru distribuţie gaze naturale. Autorităţile locale spun că lucrările vor începe în acest an, primele racordate urmând să fie instituţiile publice. Pentru cetăţeni costurile de branşare vor ajunge la aproximativ 2500 de lei/gospodărie, însă se va accepta şi plata în rate.

Consiliul Local Novaci a alocat suma de 50.000 de euro pentru distribuţie gaze naturale. „Am aprobat fondurile din bugetul local, iar în momentul de faţă suntem în faza de încheiere a contractului cu o societate care asigură furnizarea gazelor naturale. Credem că lucrările vor fi demarate până la sfârşitul anului. În primul rând, vor beneficia de gaze naturale instituţiile publice. Primele branşamente se vor face la spital, judecătorie, şcoli, liceu şi primărie. În momentul de faţă, spitalul şi judecătoria sunt încălzite pe bază de combustibil lichid, folosesc centrale pe motorină. Şcolile şi celelalte instituţii au centrale pe lemne”, a declarat Dumitru Leuştean, primarul de la Novaci.

Odată cu introducerea reţelei vor putea fi racordate şi gospodăriile cetăţenilor. „Pentru branşarea la reţea, oamenii vor trebui să plătească în jur de 2500 de lei, sumă în care sunt incluse: proiectarea, execuţia şi materialele pe o distanţă de 50 de metri de la conducta de distribuţie la gospodărie. Am discutat cu firma respectivă, iar reprezentanţii ei au fost de acord să-i lase pe oameni cu plata în rate. Dacă vor fi solicitări, în urma studiului efectuat de cei de la gaze, vom extinde reţeaua, care în prima fază va introdusă doar în centrul localităţii”, a declarat primarul Dumitru Leuştean.

ASIGURĂRI

Autorităţile locale dau asigurări că elevii nu vor îngheţa de frig în clase pentru că s-a asigurat stocul de lemne pentru întreg sezonul rece. Nu vor avea probleme cu încălzirea nici celelalte instituţii publice care au sobe şi centrale pe lemne  sau pe combustibil lichid.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: