Investiţii la Peştera Muierii şi în apropiere

Autorităţile locale de la Baia de Fier au alocat fonduri pentru investiţii la Peştera Muierii şi în zona din apropiere. Aproximativ 500.000 de lei va costa construcţia podului de la ieşire din peşteră, afectat de inundaţii în proporţie de circa 80%. De asemenea se intenţionează ca până la primăvară să fie înlocuită instalaţia de iluminat, în acest sens consilierii aprobând fonduri pentru proiectarea iluminatului pe leduri.

Primăria Baia de Fier a demarat lucrările de construcţie a podului de peste râul Galben. „Podul de la ieşire din Peştera Muierii a fost afectat de inundaţii în proporţie de 70-80%. Ca atare, va fi refăcut în totalitate. Podul cel vechi avea o deschidere de 8 metri, iar podul care se construieşte în momentul de faţă va avea o deschidere de 17 metri. Întreaga investiţie va fi suportată din bugetul local, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 500.000 de lei”, a declarat Dumitru Turbăceanu, primarul de la Baia de Fier.

Autorităţile locale speră ca vremea să fie prielnică pentru a-l finaliza până la sfârşitul anului. În momentul de faţă, se lucrează şi la amenajarea unui grup sanitar în apropierea peşterii. „Grupul sanitar va fi finalizat în cel mult 15 zile”, a precizat primarul Turbăceanu. Autorităţile locale intenţionează ca în perioada următoare să înlocuiască instalaţia de iluminat din peşteră. „Am aprobat în Consiliul Local proiectarea pentru iluminat pe leduri pe toată lungimea de 900 metri. În momentul de faţă, în Peştera Muierii sunt becuri obişnuite, instalaţia este foarte veche şi mereu avem probleme cu ea”, a declarat primarul comunei Baia de Fier.

PROIECT

Primăria Baia de Fier are depus şi un proiect care vizează modernizarea traseului de vizitare al Peşterii Muierilor, care include alei noi şi instalaţie electrică modernă. Valoarea totală a investiţiilor a fost estimată la aproximativ un milion de euro.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: