Guvernul dă bani la mănăstiri, sinistraţii mai aşteaptă

Premierul Victor Ponta a aprobat în şedinţa din 15 octombrie alocarea sumei de şase milioane lei din Fondul de Rezervă către mai multe catedrale şi biserici, printre care şi Mânăstirea Lainici din judeţul Gorj. Aşadar, potrivit actului normativ, publicat luni în Monitorul Oficial, Mânăstirea Lainici din oraşul Bumbeşti Jiu va primi două milioane lei. Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, aşteaptă şi el de luni bune bani de la guvern pentru refacerea unor gospodării afectate de inundaţii.

Victor Ponta, candidatul PSD la prezidenţiale, vrea să câştige voturile gorjenilor cu ajutorul lui Dumnezeu. Acesta a aprobat, în calitate de şef al guvernului, alocarea sumei de 2.000.000 lei Mânăstirii Lainici din Bumbeşti Jiu. Interesant este faptul că Ponta alocă aceşti bani din Fondul de Rezervă bugetară. Potrivit actului normativ „Intrarea în Biserica Maicii Domnului din Madrid, Spania, va primi 2.000.000 lei, Catedrala Sfântu Gheorghe din Barcelona, Spania, va primi 1.000.000 lei, Mânăstirea Lainici, oraşul Bumbeşti-Jiu din judeţul Gorj va primi 2.000.000 lei, iar Catedrala Greco-Catolică din Municipiul Cluj-Napoca va primi 1.000.000 lei”.

Nu este prima dată când Guvernul alocă bani pentru sprijinirea unor biserici. La sfârşitul lunii august,Guvernul Ponta a aprobat o Hotărâre prin care se aloca 6.000.000 de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru sprijinul financiar a trei unităţi de cult: Centrul Eparhial Iaşi (judeţul Iaşi), Mânăstirea Nicula (judeţul Cluj) şi Mânăstirea Tismana (judeţul Gorj).

Primarul comunei Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, aşteaptă încă din vară repartizarea unor sume de bani pentru refacerea celor două ziduri de sprijin din satul Ruget, dar şi pentru refacerea drumului comunal distrus de inundaţii. Primarul ar avea nevoie doar de 4.500 lei pentru refacerea a trei gospodării afectate de ploi şi de 750.000 lei pentru refacerea zidurilor de sprijin. La fel se întâmplă şi în comuna Polovragi unde trei familii locuiesc în module după ce apele le-au luat casele. Primarul Ştefan Făsuescu a declarat că oamenii sunt săraci şi nu au bani să-şi construiască alte case.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: