Premii pe bandă rulantă pentru elevii Şcolii Populare de Artă

Cursanţii Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu câştigă premii la mai toate competiţiile la care participă. Recent întorşi de la Festivalul şcolilor populare din Oltenia, care a avut loc weekend-ul trecut la Slatina, elevii gorjeni au adus cu ei mai toate premiile importante acordate în cadrul concursului.

Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu a participat în perioada 16-18 octombrie la Festivalul-concurs RegioFest Slatina, prima ediţie, festivalul şcolilor populare din Oltenia. 35 de elevi şi profesori au mers la acest festival şi au venit de acolo cu mai toate premiile importante. Formaţia de dansuri a Ansamblului „Maria Lătăreţu”, instruită de maestrul coregraf Ştefan Mirulescu, a obţinut locul I, Andrada Marilena Dobre a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un rol secundar, Alexandra Cheroiu-cea mai bună actriţă într-un rol principal, „Femeia ca un câmp de luptă în Bosnia” a obţinut premiul pentru cel mai bun spectacol şi premiul pentru coloana sonoră.

Pe secţiunea canto clasic Yasmine Polacek a obţinut premiul I, pentru prestaţia la pian, Bianca Croitoru a obţinut premiul II, echipa Galactik Crew instruită de profesorul Camelia Costea s-a întors acasă cu premiul I, la fel ca şi Galactik Crew Junior. La muzică uşoară categoria 12-14 ani, Irina Cernica a luat premiul I, rezultat obţinut şi de Loredana Fieraru la categoria 15-20 ani. Gogan Denis a obţinut şi el premiul I pentru prestaţia la vioară, iar la secţiunea caval-nai Albert Vochescu a obţinut diplomă de participare, fiind la prima experienţă de acest gen.

La secţiunea canto popular elevele Cosmina Ungureanu şi Maria Mihăilă pregătite de Camelia Argint au revendicat locurile I şi II. Pe segmentul de meşteşuguri-ţesături Ana Drăghescu a ocupat locul al III-lea. „Nu a fost un festival uşor ţinând cont că au participat toate şcolile populare de artă din zona Olteniei, dar încă o dată am dovedit că Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu este şcoala numărul 1 pe raza Olteniei, fapt dovedit de premiile pe care le-am obţinut la fiecare secţiune în parte. Unde mergem obţinem premii importante. Este o mare bucurie. Emoţiile sunt foarte mari pentru că le trăieşti pentru fiecare în parte şi te bucuri pentru fiecare elev în parte chiar dacă nu este elevul tău. Sunt elevii şcolii şi atunci trebuie să ne bucurăm cu toţii”, a spus profesorul Camelia Argint.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: