Demersuri pentru realizarea reţelei de canalizare la Glogova

Cetăţenii comunei Glogova vor beneficia începând din acest an de un confort sporit. Autorităţile locale se pregătesc să dea ordinul de începere al lucrărilor de reabilitare şi extindere a reţelei de apă potabilă de la nivel de comună şi între timp fac demersuri pentru a obţine fonduri guvernamentale pentru a realiza şi sistemul de canalizare.

Autorităţile locale din comuna Glogova au întocmit un studiu de fezabilitate necesar pentru realizarea sistemului de canalizare. Proiectul a fost depus la Ministerul Dezvoltării şi autorităţile speră să obţină fonduri guvernamentale pentru a duce la îndeplinire această investiţie, care este una extrem de necesară pentru cetăţenii din comună. "După ce avem un sistem de apă bine pus la punct urmează realizarea reţelei de canalizare. Este una dintre cele mai importante investiţii, pentru că neavând canalizare nu putem beneficia de confortul sporit al comunei. Pentru canalizare s-a şi întocmit studiul de fezabilitate. Au fost aprobaţi în Consiliul Local indicatorii tehnico - economici. Studiul a fost depus la Ministerul Dezvoltării, aşteptăm ca dânşii să aprobe finanţarea şi să dăm drumul la proiectul tehnic, şi la lucrări", a declarat Gheorghe Alpredi, primarul comunei Glogova.
Odată ce această investiţie va fi finalizată, autorităţile locale vor să treacă şi la asfaltarea drumurilor din comună, acolo unde se impune realizarea covorului asfaltic. Comuna Glogova este compusă din 5 sate: Cămuești, Glogova, Olteanu, Iormănești și Cleșnești. La nivelul comunei sunt circa 900 de gospodării.

Galerie foto


Vizualizări: 454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: