Demisia lui Arafat clatină sistemul sanitar din Gorj

Demisia subsecretarului de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, clatină și sistemul sanitar din Gorj. O spun cei aflați în vârful unităților medicale din județ care cred că acest scandal nu este bine venit acum când este pe punctul de a se înființa și la Târgu Jiu un serviciu SMURD. Raed Arafat era așteptat pe 19 ianuarie la Târgu Jiu pentru a participa la inaugurarea serviciului SMURD în calitate de secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Directorul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, Marian Niculescu, nu știe cum să catalogheze această neînțelegere dintre președintele țării, Traian Băsescu și subsecretarul de stat, Raed Arafat. Cu toate acestea, Niculescu crede că sistemul medical de urgență din județul nostru își va urma cursul și că înființarea serviciului SMURD nu va fi pusă în pericol. ”Este o problemă la nivel central iar noi, cei din teritoriu nu prea avem cum să comentăm. Nu cred că sistemul sanitar din Gorj va fi afectat, medicina de urgență își va urma cursul”, a declarat Marian Niculescu, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Stănculete: ”Adevărul este undeva la mijloc”

Ceva mai tranșant în afirmații a fost managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Vasile Stănculete. Acesta a declarat că este de aplaudat tot ce a făcut Raed Arafat  pentru medicina de urgență din România însă ochii mai trebuie îndreptați și asupra dotării spitalelor. ”Eu cred că ce a făcut Arafat este un lucru bun, sistemul de urgență din România este în mare măsură pus la punct. Trebuie să băgăm bani și în spitale nu numai în sistemul de urgență. Adevărul este undeva la mijloc legat de ce se întâmplă la nivel central. Din punctul meu de vedere, s-au băgat foarte mulți bani colateral numai în spitale nu”, a declarat Vasile Stănculete.

Arafat, așteptat pe 19 ianuarie la Târgu Jiu

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, era așteptat pe 19 ianuarie la Târgu Jiu. O spune chiar directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Marius Boeriu. Acesta din urmă crede că serviciul SMURD va fi înființat pentru că are toate avizele necesare și că proiectul nu va fi abandonat din cauza acestui conflict politic apărut. ”Într-adevăr era programată vizita lui Arafat în Gorj însă nu știu dacă va mai veni. O să-l sun să văd dacă vine în altă calitate sau nu mai vine. Sigur că eu cred că SMURD-ul va fi în continuare înființat pentru că are toate avizele necesare și nu cred că înființarea lui depinde de o numire sau alta”, a declarat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj. 

INAUGURARE

Recent, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj a fost dotat cu trei mașini SMURD ce vor fi repartizate una la Motru, una la Turceni și alta va rămâne la Târgu Jiu, asta pentru a se asigura o acoperire cât mai largă a județului.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: