Demisia lui Gorun, înregistrată la ISJ Gorj

Demisie la nivelul Colegiului Naţional ”Spiru Haret” din Târgu Jiu! Gheorghe Gorun a demisionat din funcţia de director după 17 ani în care a condus una dintre cele mai mari unităţi şcolare din judeţul Gorj. Gheorghe Gorun nu a confirmat demisia, declarând că este un act de intenţie, însă documentul a fost înregistrat la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj încă din data de 4 noiembrie.

Gheorghe Gorun renunţă la funcţia de director al Colegiului Naţional ”Spiru Haret”. Director al acestei instituţii de învăţământ în ultimii 17 ani, Gheorghe Gorun este hotărât să renunţe la funcţie mai ales în condiţiile în care mandatul de director îi expiră în perioada următoare. Intenţia directorului de a demisiona este una mai veche, dacă luăm în considerare că demisia a fost înregistrată la ISJ Gorj în data de 4 noiembrie. ”Demisia este înregistrată în 4 noiembrie 2015. Va avea loc o întâlnire între domnul inspector şcolar general şi domnul profesor Gheorghe Gorun şi în urma acestei întâlniri se va lua o decizie. Întâlnirea se poate solda cu aprobarea demisiei sau cu retragerea demisiei respective”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Gheorghe Gorun nu a dorit să comenteze prea mult subiectul, declarând la un post de radio local că o să demisioneze fără a invoca anumite motive. ”Da, o să demisionez. Nu am nici un motiv. Pur şi simplu nu mai vreau. Mi se încheie mandatul în perioada următoare şi nu mai vreau. Nu sunt dispus acum să dau nici un motiv”, a spus Gheorghe Gorun, directorul Colegiului Naţional ”Spiru Haret”.

Conducerea inspectoratului şcolar a anunţat că a luat act de demisia lui Gorun şi că va încerca să discute şi să-l convingă pe director să renunţe la decizie. ”Da, şi-a depus demisia la inspectorat. Demisia nu este aprobată, urmează să am o discuţie cu dumnealui şi să-l conving să nu facă acest gest”, a spus Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj. Potrivit unor surse din învăţământ, Gheorghe Gorun ar fi intrat în conflict cu unii profesori şi părinţi după ce a refuzat să accepte reducerea orelor pe perioada de iarnă.

Vizualizări: 257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: