Corupţia UCIDE! O familie din Gorj cere eutanasierea!

Un gorjean din Muşeteşti cere eutansierea sa şi a întregii familii, după ce sistemul medical i-a distrus singurul copil şi nimeni nu a răspuns pentru asta. Ionuţ Foanene avea 25 de ani când a ajuns la spital cu o banală răceală şi a plecat de acolo aproape paralizat. Părinţii lui au depus eforturi majore pentru a-l face să meargă din nou şi să mănânce, dar tânărul a rămas dependent de ei. Tatăl, Ionel Foanene, acuză statul român că nu se preocupă de tinerii cu dizabilităţi, dar şi că nu există centre de recuperare pentru cei care se găsesc într-o astfel de situaţie. Foanene a ajuns la capătul puterilor, timp de doi ani cheltuind toată agoniseala pentru medicamente, consultaţii şi deplasări. "Nu vreau să ajung să cerşesc mila nimănui, dar normal ar fi să fiu sprijinit de instituţii". Supărat pe modul în care funcţionează statul român, bărbatul şi-a scris pe poartă "Corupţia ucide!" şi spune că el şi familia lui vor fi următoarele victime ale sistemului corupt.

Necazul s-a abătut asupra familiei Foanene din Mușetești, Gorj, în luna aprilie a anului 2013. Ionuţ Foanene, unicul copil al familiei, avea pe atunci 25 de ani, era masterand în ultimul an şi visa ca după finalizarea studiilor să prindă un post în administraţie. Acum are 27 de ani şi depinde în permanenţă de părinţii săi, după ce s-a prezentat la spital cu o simplă răceală, iar în urma unor diagnostice puse greşit şi a unor multiple intervenţii a ajuns să nu se mai poată descurca de unul singur. Pentru că nu se simţea bine, s-a prezentat la medicul de familie, care culmea, este o verişoară a sa, care i-a spus că suferă de gastrită, dându-i tratament pentru vindecarea acestei boli. Pentru că tratamentul nu i-a făcut bine şi se simţea mai rău, a fost dus de tatăl său la spitalul din Bumbeşti Jiu. Aici, i-au pus acelaşi diagnostic, gastrită. În urma unei injecţii intravenoase efectuată de două asistente care erau începătoare, tânărul a făcut şoc anafilactic, intrând în comă pentru câteva zile. De aici a fost transportat la Spitalul 700, unde medicii au considerat că acesta are probleme cu glanda hipofiză, administrându-i în acest sens nişte săruri. Şi-a revenit după acest tratament, însă pentru că medicii de aici au considerat că este prea agitat i-au făcut o doză dublă de somnifere. După administrarea medicamentelor tânărul s-a simţit din nou rău şi de atunci nu a mai putut vorbi. Părinţii lui Ionuţ spun că de fapt acesta avea pneumonie, însă a fost tratat în mod eronat de gastrită şi că de aici s-a ajuns în această situaţie. Pentru că starea sa s-a înrăutăţit din nou, a fost transferat la un spital din Craiova unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe piept, prezentând o infecţie la plămâni, diagnosticele puse de medicii din Bănie fiind de pneumonie şi meningoencefalită. A revenit ulterior la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu unde i-au fost îngrijite rănile cu care s-a ales după lunga şedere pe patul de spital. Tânărul a fost distrus printr-o serie de tratamente medicale, dar nimeni nu a răspuns pentru asta.

Refuzat de centrele de recuperare

Medicii din Craiova i-au recomandat şedinţe de recuperare la centre specializate, iar în Gorj funcţionează la centrul din Vădeni al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGAPSC) Gorj, la Bumbeşti Jiu şi la Târgu Cărbuneşti. Ionel Foanele spune că singura opţiune viabilă în acest caz era centrul de la Târgu Cărbuneşti, dar a fost refuzat de către directorul spitalului, Constantin Târziu. Internarea la centrul din Vădeni însemna să fie preluat de stat şi ar fi însemnat să renunţe la el, să nu-l mai îngrijească acasă. Cât despre centrul de la Bumbeşti Jiu, este lesne de înţeles de ce nici nu a intrat în opţiunile părinţilor.

În cei aproape 3 ani de chin, Ionel Foanene spune că a cheltuit toată agoniseala de o viaţă numai să-l poată pune pe picioare pe fiul său şi că e dispus chiar şi să mănânce viermi numai să-i poată oferi cele mai bune tratamente. S-a documentat pe internet, nemulţumit fiind de cum unii medici îşi fac datoria, iar acum a apelat la tratamente naturiste în speranţa că fiul său îşi va reveni. "Trebuia să facă fizioterapie. M-am oferit să-l urc eu la etaj, să dau bani, au refuzat la Cărbuneşti, au spus că n-au fonduri. Am fost cu el la Cluj pe cont propriu, la un medic chirurg şi a recomandat mai puţine medicamente. Sunt luni în care cheltuim mii de lei pe produse naturiste. Fiul meu are acum mintea unui copil între 3 şi 5 ani. Sistemul nostru medical e la pământ. Săptămâna trecută am ţinut post negru, ca să asigur copilului tot ce trebuie. Sunt în stare să mănânc şi rădăcini din pădure, şi frunze şi viermi numai să-i fie lui bine", a spus Ionel Foanene.

Supărat pe autorităţi, cere eutanasierea

Ionel Foanene este supărat şi pentru faptul că niciun medic nu a răspuns pentru distrugerea sănătăţii fiului său, dar şi pe autorităţi că nu sprijină astfel de cazuri pentru a se putea recupera. "Am făcut cerere la Consiliul Judeţean pentru a ne sprijini cu suma de 5000 de lei, mi-au răspuns să-l ducem la Vădeni. Sunt supărat pe medicii, de la cel de familie, până la cei de la Bumbeşti Jiu, Târgu Jiu, care au dat diagnostic şi tratament greşit. Până acum nu a răspuns niciunul pentru ce i-au făcut fiului meu. Mi-aş vinde şi un rinichi pentru copil. E interzis în România, ca şi eutanasierea. Am ajuns în situaţia asta, să cer eutanasierea, nu este o glumă. În alte ţări o persoană care se află în situaţia fiului meu este sprijinită de autorităţi. Ca să nu mai spunem că familia este consiliată. Eu m-am întărit singur, prin autosugestie", a mai spus Ionel Foanene.   

Apelul disperat a acestuia este o provocare pentru autorităţile din România, să arate că s-a schimbat ceva în statul român. Ionel Foanene aşteaptă soluţii de la autorităţi. Ziarul Pandurul va adresa în zilele următoare întrebări tuturor instituţiilor statului, pentru a afla de ce un tânăr distrus de sistemul medical este abandonat de stat şi lăsat în spinarea unor părinţi răpuşi de o aşa povară.

Vizualizări: 224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: