Procesul de corupţie al primăriţei din Stoina se mută la Târgu Jiu

Dosarul în care primarul comunei Stoina, Ioana Buşe, este acuzată de DNA de fapte de corupţie nu va mai fi judecat la Tribunalul Dolj, acolo unde fusese înregistrat oficial în cursul verii, ci la Tribunalul Gorj. Magistraţii din Bănie şi-au declinat competenţa la începutul acestei luni şi, ca urmare, dosarul a ajuns la Târgu Jiu, fiind înregistrat la instanţa gorjeană la sfârşitul săptămânii trecute, miercuri fiind programat primul termen în această cauză.

Primăriţa din Stoina a fost trimisă în judecată împreună cu un inspector din subordinea sa, Ion Gorun, pe amândoi procurorii DNA de la Craiova acuzându-i de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri, în formă continuată, complicitate la înşelăciune, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată. În acelaşi dosar mai sunt inculpaţi soţii Iulia şi Sorin Florentin Pârvan, care au şi administrează firma „Patrick Florian SRL, cei doi fiind din Craiova, dar cu interese financiare la Stoina. Anchetatorii susţin că ei au obţinut în fals subvenţii de la APIA, cu ajutorul celor de la Primărie, acum instanţa urmând să stabilească gradul de vinovăţie al fiecărui inculpat.

„Pentru a putea obţine sumele respective de bani, inculpaţii Pîrvan Sorin Florentin şi Pîrvan Iulia au falsificat 26 de contracte de arendă, menţionând sau adăugând în fals suprafeţe de teren mai mari decât cele arendate efectiv de către deţinătorii de terenuri. Totodată, inculpatul Pîrvan Sorin Florentin i-a determinat pe inculpaţii Buşe Ioana, primar al comunei Stoina şi Gorun Ion, inspector cu atribuţii privind registrul agricol în cadrul primăriei Stoina, să întocmească şi să semneze în fals, cele două adeverinţe aferente campaniilor 2012 şi 2013, prin care se atestau împrejurări necorespunzătoare adevărului, privind suprafaţa agricolă deţinută în arendă de către S.C. Patrick Florian S.R.L. pe raza comunei Stoina. În acest fel, inculpaţii Pîrvan Sorin Florentin şi Pîrvan Iulia au obţinut pe nedrept de la A.P.I.A. – Centrul Judeţean Gorj, suma totală de 107.245,46 lei”, arată DNA.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: