Centrul de Sănătate de la Poiana, inaugurat pe 1 decembrie

Centrul de sănătate construit la Poiana de către Primăria Turburea este aproape finalizat. Construcţia a fost ridicată după proiectul Direcţiei de Sănătate Publică şi dispune de un cabinet pentru consultaţii, o sală de tratament, o sală de aşteptare, vestiare, precum şi grupuri sanitare pentru pacienţi şi pentru cadrele medicale. Potrivit autorităţilor locale, centrul de sănătate de la Poiana va deservi aproximativ 2400 de persoane, circa jumătate din populaţia comunei. În Turburea mai funcţionează şi un centru de permanenţă care deserveşte cealaltă jumătate din comună. Aici îşi desfăşoară activitatea şapte din cei 10 medici ai localităţii.

Centrul de sănătate de la Poiana va fi inaugurat pe 1 decembrie. Până în momentul de faţă, s-au finalizat circa 80% din lucrări. „Mai avem de montat centrala termică, pardoseala şi de finalizat grupurile sanitare. Acest centru este făcut exact după proiectul Direcţiei de Sănătate Publică şi dispune de un cabinet pentru consultaţii, o sală de tratament, o sală de aşteptare, vestiare, precum şi grupuri sanitare pentru pacienţi şi pentru cadrele medicale”, a declarat Ion Bârcă, primarul de la Turburea.

Centrul de sănătate de la Poiana va deservi peste jumătate din populaţia comunei, plus localnicii din Bulbuceni. În Turburea mai funcţionează şi un centru de permanenţă, însă cetăţenii din Poiana erau nevoiţi să meargă aproximativ 5 kilometri pentru a ajunge la acest centru. „Centrul de permanenţă e la Şipot, iar cei de la Poiana au de mers 4-5 kilometri până acolo. Acoperirea centrului medical de la Poiana este foarte extinsă: Cocorova, Butişoaia, Râioşi, Poiana, Poiana de Sus, Cătunul Rudărie. Sunt în jur de 2300-2400 de oameni care depind de acest centru. În plus, ar veni la acest centru şi localnicii din Bulbuceni, sat care aparţine de Căpreni. Sunt mulţi oameni care sunt arondaţi la medicul de familie din Poiana”, a mai precizat Ion Bârcă.

În prima fază, în cadrul centrului de sănătate îşi vor desfăşura două asistente şi un medic. „Centrul de permanenţă funcţionează de la ora 15.00 până dimineaţa, iar în zilele de sărbătoare e program non-stop. Aş vrea ca acest centru să funcţioneze de la ora 08.00 la ora 20.00, pentru că satul Poiana este foarte mare, e jumătate din Turburea”, a declarat primarul Bârcă. Centrul de sănătate de la Poiana este construit cu fonduri din bugetul local, valoarea investiţiei ridicându-se la circa 200.000 de lei.

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: