Podul peste râul Galbenu, aproape de inaugurare

Podul care trece peste râul Galbenu va fi inaugurat spre sfârşitul lunii noiembrie. În momentul de faţă este permisă circulaţia pe pod, urmând ca în această perioadă să fie montate balustradele. În plus, constructorul şi-a asumat obligaţia de a efectua două regularizări pe cursul râului, utilajele trebuind să mai rămână în zonă aproximativ două săptămâni. Acest pod a fost realizat după ce, ani la rând, localnicii din Bumbeşti Piţic au fost nevoiţi să treacă prin apă cu morţii pentru a ajunge la cimitirul bisericii din Lupeşti.

Podul promis localnicilor din Bumbeşti Piţic în urmă cu mai bine de 20 de ani a devenit circulabil. După zeci de memorii adresate autorităţilor judeţului, s-au găsit în sfârşit fondurile necesare pentru finalizarea construcţiei podului ce leagă Cătunul Lupeşti de restul comunei. Proiectul podului peste râul Galbenu este foarte vechi, însă până ca localnicii să apeleze la măsuri extreme nu fuseseră făcute decât cele trei picioare ale podului. Acum oamenii sunt mulţumiţi că nu vor mai trece prin apă pentru a ajunge la biserică. „Lucrările de construcţie ale podului sunt finalizate, s-a turnat şi al doilea strat de asfalt pe pod şi pe rampe. Au venit cei de la Apele Române şi ne-au dat avizul să scoatem tuburile din apă. La ora actuală, mai trebuie montate doar balustrade pe o parte şi pe alta a podului. Cred că recepţia o facem spre sfârşitul lunii. Oricum, constructorul nu va pleca până ce nu va realiza două regularizări pe râul Galbenu, responsabilitate asumată prin proiect. De altfel, a început lucrări în acest sens”, a declarat Michy Nioaţă, primarul comunei Bumbeşti Piţic.

Pentru a veni în sprijinul localnicilor arondaţi la biserica din Lupeşti, autorităţile locale au reuşit să obţină fonduri şi pentru asfaltarea drumului care face legătura cu podul. „La sfârşitul săptămânii trecute, s-a turnat al doilea strat de asfalt pe drumul din Lupeşti. Podul şi reabilitarea drumului care face legătura cu podul erau lucrări care nu mai puteau fi amânate. Sunt peste 500 de familii din Bumbeşti Piţic, care au morţii în cimitirului bisericii din Lupeşti. Pentru a ajunge la această biserică oamenii erau nevoiţi să treacă prin apă, până ca podul să devină circulabil”, a mai precizat primarul Michy Nioaţă. Valoarea totală a podului se ridică la aproximativ 900.000 de lei.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: