Demisii în lanţ la sanatoriul de la Dobriţa

Mai mulţi angajaţi ai Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Dobriţa au demisionat. Călin Simionescu, a renunţat la funcţia de director administrativ pe care a ocupat-o pentru că s-a gândit la situaţia financiară precară a sanatoriului. Totodată el este nemulţumit de faptul că deşi i-a prezentat intenţia Ministrului Sănătăţii de câteva niciun răspuns. Demisia lui Simionescu este urmată de cea a directorului medical Maria Bracaci care vrea să petreacă mai mult timp la patul bolnavilor. Postul de director medical este ocupat de ieri de Delia Căpitănescu, printr-un ordin al Ministrului Sănătăţii.

Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie  „Tudor Vladimirescu“ de la Dobriţa a anunţat ieri în cadrul unei conferinţe de presă faptul că doi directori ai sanatoriului şi-au dat demisia, ambii gândindu-se la bunul mers al unităţii spitaliceşti. Aceste demisii vin la aproximativ 3 luni de când Tiberiu Tătaru a fost numit manager al sanatoriului din Dobriţa. „Organigrama Spitalului de Pneumoftiziolgie Dobriţa a suferit câteva modificări în sensul că Maria Bracaci, directorul medical nu a mai dorit să continue în această funcţie şi au fost mai multe propuneri, dar cele mai multe voturile le-a avut doctorul Delia Căpitănescu care a şi fost numită pe postul de director medical. Totodată vreau să-i mulţumesc directorului administrativ, Călin Simionescu pentru activitatea prestată şi pentru înţelegerea de care a dat dovadă, care datorită crizei financiare pe care a înţeles-o foarte bine a dorit să-şi depună demisia, pentru a scutii spitalul de cheltuieli suplimentare, aşa că din 15 octombrie, spitalul de la Dobriţa va funcţiona fără director administrativ”, a spus Tătaru.

Simionescu a fost demis?

Văzând situaţia financiară precară cu care sanatoriul se confruntă, Simionescu s-a hotărât să-şi de-a demisia. Călin Simionescu este hotărât să rămână doar consilier juridic la Dobriţa. Voci neoficiale din interiorul sanatoriului susţin că directorul administrativ Călin Simionescu a fost demis către Ministrul Sănătăţii nicidecum nu şi-a dat demisia.

Maria Bracaci şi-a explicat demisia.  „Mi-am depus demisia pentru că eu cred că este loc de şi mai bine. Nu sunt perfectă, nu am avut niciodată nebunia asta. Am făcut tot ce mi-a stat în putinţă şi o sprijin pe doamna doctor, noul director medical să facă tot ce nu am făcut eu. Aveam mai de mult această intenţie, iar managerul ştia acest lucru, am şi ceva probleme de sănătate şi consider că a venit momentul să fac ce ştiu eu cel mai bine, să fiu lângă bolnavi, la patul lor şi să-i îngrijesc. Dacă mi se va cere vreodată ajutorul de către actuala conducere îl voi da fără probleme”, a spus aceasta.  

Delia Căpitănescu a primit ieri numirea pe postul de director medical de la Ministrul Sănătăţii. Ea a fost propusă pentru această funcţie de majoritatea colegilor şi speră sa facă lucruri pe care fosta directoare nu a reuşit să le realizeze. „Informaţia m-a surprins pentru că nu mă aşteptam să fiu eu numită director medical. Le mulţumesc colegilor pentru încrederea acordată şi le sunt recunoscătoare şi sper să avem o colaborare bună ca şi până acum şi să reuşim să face tot ce ne-am propus şi până acum nu s-a făcut”.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: