Directorul şcolii a refuzat să primească eleve la clasă

Prima zi de şcoală a început cu lacrimi pentru două fetiţe din Aninoasa. Fetele familiei Doicheru îşi vor aduce aminte toată viaţa că nu au fost lăsate să intre în clase, alături de colegi lor şi au fost ţinute în curtea şcoli. Părinţii micuţelor le-au dus la şcoala nr. 2 din Turburea, numai că Marin Câmpeanu, directorul unităţi de învăţământ a refuzat să le primească pe motiv că trebuie să se ducă la şcoala la Aninoasa.

Victoriţa Doicheru a mers cu cele două fetiţe ale sale la Şcoala Generală nr. 2 din Turburea. Micuţele, una elevă în clasa I şi cealaltă în clasa a V-a, nu au fost însă primite în clase de directorul unităţi de învăţământ. „Am venit azi dimineaţă şi am băgat fetele în clase, dar ne-au scos afară. Ne-a zis domnul director să ne ducem la Aninoasa. Noi nu ne ducem la Aninoasa pentru că fetiţele au fost înscrise la Turburea şi toţi colegi lor sunt aici. Am stat cu ele până la ora 13 în curtea şcoli. E posibil aşa ceva?”, spune Doicheru.

Victoriţa Doicheru spune că Marin Cîmpeanu, directorul unităţi de învăţământ, le-a spus că nu poate să le primească pentru că la Aninoasa este deficit de elevi. „Domnul director ne-a spus că la Aninoasa nu sunt elevii suficienţi şi că trebuie să mergem acolo pentru că noi nu ţinem de Turburea”. Este de amintit că directorul a acceptat cererile de înscriere a celor două fete.

„Vreau să fiu alături de colegii mei“

Diana trebuia să îşi cunoască profesorii şi dirigintele, pentru că trece în clasa a V-a, numai că directorul a stricat bucuria micuţei de a-şi revedea colegii şi de a-şi cunoaşte profesori. „Eu vreau să vin la şcoală la Turburea nu să mă duc la Aninoasa. Vreau să fiu alături de colegii mei”, spune cu lacrimi în ochi Diana Doicheru

Ilie Doicheru, tatăl celor două eleve, nu înţelege de ce, din toţi copii din Aninoasa care au ales să înveţe la Turburea tocmai fetele lui nu sunt acceptate. „Sunt 15 copii care fac naveta de la Aninoasa. Au fost colegi cu Diana, fata cea mare. De ce doar pe noi ne-au respins?“, se întreabă neputincios tatăl celor două micuţe.

„Cine v-a spus dumneavoastră că nu îi primim?”

Marin Cîmpeanu, directorul şcolii nr. 2 Turburea, neagă că ar fi scos afară din clasă eleve venite de la Aninoasa. „Eu le-am spus că le primim. Cine v-a spus dumneavoastră că nu îi primim?”. Directorul şcolii s-a arătat îngrijorat de faptul că cele două eleve trebuie să parcurgă câţiva kilometri până la şcoala din Turburea. „Şcoala generală de la Aninoasa funcţionează cu un număr minim de elevi pentru că o parte din elevii din Bobaia, comuna Aninoasa, solicită să vină la Turburea. La Aninoasa este o problemă cu constituirea clasei a V-a. Copiii vin de la 5 km, când ar putea să se ducă la şcoală la Aninoasa”, susţine Marin Cîmpeanu. 

„Dacă nu sunt elevii, soţia dânsului riscă să rămână fără ore”

Victoriţa Doicheru susţine că directorul Câmpeanu nu a vrut să îi primească fetele la şcoala din Turburea pentru că soţia sa este directoare la şcoala generală din Aninoasa. „La Aninoasa este o problemă cu numărul elevilor. Dacă nu sunt suficienţi şcoala riscă să fie desfiinţată. Acesta, cred că este motivul pentru care domnul director a făcut atâta scandal astăzi. Dacă nu sunt elevi, soţia dânsului riscă să rămână fără ore”, a spus femeia.

Marin Cîmpeanu, directorul şcoli nr. 2 Turburea, neagă acest lucru. „Nu are nici o legătură faptul că soţia mea este directoare acolo. Eu mă gândeam la binele copiilor, să nu meargă pe jos 5 km”, susţine Cîmpeanu.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar judeţean Gorj nu au putut să fi contactaţi telefonic pentru a ne lămuri dacă sunt sau nu probleme cu numărul elevilor de la şcoala Generală din Aninoasa. 

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: