Demisii urmate de management privat la Spitalul de Urgenţă din Târgu-Jiu

Spitalul Judeţean ar putea avea management privat după ce directorul general şi cel adjunct şi-au dat demisiile. Gheorghe Neaţă şi Constantin Pălivan au rezistat eroic în funcţii, după ce Ministerul Sănătăţii a subliniat în urma controlului de la Gorj că cei din spital au comis multe greşeli faţă de pacienta Raluca Tulic. Fata de 17 ani a murit subit deşi venise la spital pentru o operaţie de amigdalită. Demisia echipei de la spital era aşteptată de toată lumea.  

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, Gheorghe Neaţă, şi directorul medical Constantin Pălivan şi-au dat ieri demisiile cu puţin timp înainte de întrunirea Consiliului de Administraţie, unde ar fi fost traşi la răspundere. Rapoartele întocmite atât de Ministerul Sănătăţii, cât şi de Consiliul Judeţean Gorj, în cazul morţii Ralucăi Tulic, tânăra de 17 ani din Slivileşti, a cântărit greu în decizia celor doi directori. Conducerea Consiliului de Administraţie cere şi demisia directoarei economice Steluţa Udriştoiu. În prezent se pune problema ca la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu să fie un management privat. Neaţă a condus spitalul aproximativ un an şi jumătate şi spune că şi-a dat demisia din motive personale. „Mi-am dat demisia din motive personale. Demisia mea nu are nicio legătură cu raportul Consiliului Judeţean şi al Ministerului Sănătăţii, sau cu cele întâmplate în spital. Motivele sunt personale”, a spus acesta, fără să dezvăluie despre ce este vorba. 

Se cer şi alte demisii

Şi Constantin Pălivan, directorul medical, cel care a ocupat în ultimii ani această funcţie, a făcut acelaşi lucru ieri. Cele două demisii au fost analizate de cei din Consiliul şi vor fi înaintate preşedintelui Consiliului Judeţean Ion Călinoiu pentru revocarea celor doi directori din funcţii. Mai mult decât atât, se cere şi demisia Steluţei Udriştoiu, care ocupă funcţia de director economic. „Am primit demisia managerului Spitalului Judeţean Gheorghe Neaţă şi a directorului medical Constantin Pălivan. Aşteptăm şi demisia directoarei economice pentru că aşa mi se pare normal să se întâmple dacă nu îi cerem noului manager interimar să o demită. Cele două demisii vor şi înaintate preşedintelui Consiliului Judeţean Ion Călinoiu, cu propunerea revocării din funcţii”, spune Valentin Popa, preşedinte Consiliul de Administraţie. Nu se ştie încă cine va asigura interimatul la spital. Popa confirmă că cele două demisii au legătură cu moartea fetei de 17 ani, şi nu din motive personale. „Conducerea spitalului trebuie luată cât mai repede de un manager interimar, dar deocamdată nu ştim de cine, propunerile le face tot Ion Călinoiu. Demisiile s-au făcut în baza rapoartelor de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean care scoteau la iveală nereguli din spital şi mai ales în urma morţii tinerei de 17 ani“, a mai spus Popa.

Se vrea management privat

Deocamdată nu se ştie cine va prelua interimatul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, dar se pune problema unui management privat. Noul manager care va prelua interimatul spitalului ar putea propune şi schimbare sefului Secţiei ORL Gheorghe Stanciu. „Managementul privat ar fi o posibilitate de redresare în acest moment pentru Spitalul Judeţean. Nu ştiu dacă pe noi cadrele medicale ne-ar avantaja foarte mult un management privat, dar în felul acesta se poate elimina subiectivismul care există şi se poate face treabă”, spune Valentin Popa.

SUSPICIUNI

Liderii politici care au cerut rând pe rând demisia echipei de la spital nu sunt mulţumiţi, acum că acestea au venit. Spre exemplu, şeful liberalilor, Dian Popescu, crede că totul este un truc al lui Ion Călinoiu, preşedintele judeţului. „Trucuri ieftine prin care încearcă să ţină aceeaşi echipă, aceeaşi metodă“, a spus Dian Popescu la Gorj TV.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: