Denunţătoarea lui Şolea, pedeapsa finală!

Verdict final al instanțelor de judecată în dosarul în care femeia care l-a acuzat pe fostul secretar de la Primăria Bumbești Jiu, Victor Șolea, de fapte de corupție, a fost judecată, la rândul său, pentru distrugere. Victoria Diaconescu l-a reclamat pe Șolea după ce s-a certat cu el pentru restituirea unei păduri, iar în procesul de acum a fost la rândul său reclamată pentru că a intrat abuziv pe terenul unui vecin, Curtea de Apel Craiova dând acum o pedeapsă finală care îi este oarecum mai favorabilă, în sensul că amenda dispusă de magistrații din Bănie este mai mică decât cea dată, pe fond, la Judecătoria Târgu Jiu.

„Desfiinţează în parte sentinţa sub aspectul laturii penale. Înlătură dispoziţiile privind achitarea inculpatei Diaconescu Victoria pentru fapta prev. de art. 253 alin.1 CP. (…)Condamnă pe inc. Diaconescu Victoria la pedeapsa de 1200 lei amendă penală (…). Inculpata va executa pedeapsa de 2200 lei amendă penală (compusă din pedeapsa cea mai grea de 1800 lei amendă penală, la care se adaugă un spor de 400 lei reprezentând 1/3 din pedeapsa de 1200 lei amendă penală)”, se arată în decizia Curții de Apel Craiova, care este definitivă. Magistrații au menținut o parte din verdictul dat inițial la Târgu Jiu, parte prin care inculpata este obligată la plata unor sume de bani, altele decât amenda dispusă acum, dar și să elibereze terenul vecinului său și să îi lase omul pământul liber de orice sarcini.

„Admite în parte cererea părţii civile Pînişoară Gheorghe Doru. Dispune restabilirea situaţiei anterioare comiterii infracţiunii. Obligă inculpata Deaconescu Victoria, să retragă împrejmuirea edificată la data de 26.03.2010, între proprietatea sa şi cea a părţii civile, având lungimea de 43,5 m.l., pe amplasamentul împrejmuirii iniţiale, ce a fost stabilit, şi prin expertiza întocmită la urmărirea penală de experţii Iosub Costică şi Biteş Şerban. Obligă inculpata Deaconescu Victoria să lase în liniştită posesie părţii civile , suprafaţa de 54 m.p., ( pe care a ocupat-o prin ridicarea împrejmuirii), începând de la frontul stradal, până la adâncimea de 43,5 m.l., identificată prin raportul de expertiză, şi schiţa anexă la acesta, întocmite de experţii Iosub Costică şi Biteş Şerban . Obligă inculpata Deaconescu Victoria la 2500 lei cheltuieli judiciare către partea civilă. Respinge capătul de cerere prin care partea civilă a solicitat acordarea despăgubirilor. Obligă inculpata Deaconescu Victoria la 2000 lei, cheltuieli judiciare statului”, se arată în decizia instanței gorjene.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: